spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎncă o comună din Gorj rămâne fără primar după condamnarea definitivă a...

  Încă o comună din Gorj rămâne fără primar după condamnarea definitivă a edilului

  Primarul liberal al comunei Vladimir, Ion Ianăși, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 4 ani, de către o instanță de judecată a Curții de Apel Craiova.

  De asemenea, judecătorii au stabilit ca primarul să nu mai exercite funcții publice care l-au ajutat la comiterea infracțiunii timp de doi ani.
  În perioada următoare, Instituția Prefectului – Județul Gorj ca decide revocarea mandatului de primar înainte de termen pentru Ion Ianăși.

  Podul figura în acte ca executat

  Primarul Ion Ianăși a fost trimis în judecată, în anul 2019, pentru abuz în serviciu, alături de alte patru persoane. Primarul este acuzat că a plătit lucrările de reabilitare a unui pod înainte ca acestea să fie începute. Prejudiciul în acest caz este estimat de anchetatori la 270.000 de lei.

  Pe lângă primarul Ianăși, au mai fost trimiși în judecată Liviu Ion Popescu, Gheorghe Sucitu, Gheorghe Mielușanu și Daniel Vasile Pasăre, reprezentanți ai Primăriei Vladimir, firmei constructoare Gatmat Prod și dirigintele de șantier. Pe hârtie, lucrarea figura ca fiind făcută încă din anul 2018, dar, în realitate, localnicii din cătunele Plușc și Mărăști erau izolați, după ce s-a dărâmat drumul ocolitor creat pe lângă podul aflat în construcție în satul Andreești.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: