spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎncă trei localități din Gorj propuse pentru lista zonelor de remanență

  Încă trei localități din Gorj propuse pentru lista zonelor de remanență

  Încă trei localități din Gorj sunt propuse de sindicatele din Complexul Energetic Oltenia pentru lista zonelor de remanență. Este o propunere venită din partea Federației Naționale a Muncii care dorește completarea legii actuale.

  Propunerea a fost trimisă parlamentarilor de Gorj. Cele trei localități sunt: Dragotești, Telești și Târgu Jiu. „Stimați parlamentari de Gorj, Noi, semnatarii prezentei, reînnoim rugămintea către Excelențele Voastre de a adăuga, pe lista zonelor de remanență din Legea Pensiilor, a următoarelor localități gorjene: comunele Dragotești și Telești, precum și municipiul Târgu-Jiu, care, în ciuda faptului că îndeplinesc condițiile prezenței lor acolo, au fost pe nedrept „uitate” să fie trecute pe lista acestor zone de remanență! Așa că vă revine Excelențelor Voastre, ca reprezentanți ai gorjenilor în forul legislativ, onoarea de a repune cele trei localități la locul cuvenit, prin promovarea inițiativei legislative necesare. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat unor mii de gorjeni pe nedrept neglijați de către statul român!”, conform adresei FNM.

  Pentru ca propunerea sindicatelor să se concretizeze, este nevoie să fie modificată legislația care reglementează sistemul public de pensii. „Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radio-active, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparaflnos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor.. pe o rază de 8 km în jurul localităţii în care se află situl contaminat, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. Pentru a beneficia de aceste facilităţi, persoanele trebuie să fi locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate şi pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi.”, conform legislației actuale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!