spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎnchisoare cu executare pentru Lupulescu, în urma accidentului mortal din Târgu Jiu

  Închisoare cu executare pentru Lupulescu, în urma accidentului mortal din Târgu Jiu

  Iulius Cristinel Lupulescu, consilierul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, a fost condamnat la o pedeapsă de tei ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru că a accidentat cu mașina de teren la volanul căreia se afla, deși era sub influența alcoolui, doi soți aflați pe o trecere de pietoni din centrul municipiului Târgu Jiu, în urma impactului, femeia decedând pe loc, iar soțul fiind grav rănit. Acesta a fost găsit vinovat de comitere a trei infracțiuni și anume ucidere din culpă, vătămare corporală gravă și conducere sub influența alcoolului.

  „În temeiul art. 38 alin. (1) Cod penal, constată că faptele au fost comise în concurs real. În temeiul art. 39 alin. (1), lit. b) Cod penal, aplică inculpatului L. I.-C.pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni, la care se va adăuga un spor de o treime din pedepsele de 1 an şi 6 luni, respectiv de 1 an, spor în cuantum de 10 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenţie potrivit art. 60 Cod penal. În temeiul art. 45 alin. (3) lit. a) Cod penal, aplică inculpatului L. I.-C.pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. (1) lit. c) Cod penal, după executarea pedepsei rezultante a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate“, a stabili Judecătoria Târgu Jiu.

  Obligat să plătească daune morale de 60.000 de lei

  De asemenea, Lupulescu a fost obligat să plătească familiei femeii decedate 60.000 lei reprezentând daune morale şi aproximativ15.000 de lei daune materiale.
  Sentința nu este definitivă și poate din contestată. Iulius Cristinel Lupulescu a accidentat-o, mortal, pe Mariana Bocea, în vârstă de 57 de ani și l-a rănit grav pe soțul acesteia, Alexandru Bocea, pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj, pe data de 20 martie, anul trecut. Șoferul se afla sub influiența alcoolului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: