spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitate„Inelul Doamnei“, din zona Cheile Sohodolului, a fost vandalizat

  „Inelul Doamnei“, din zona Cheile Sohodolului, a fost vandalizat

  Foto: Claudiu Fiu

   

  „Inelul Doamnei“, din zona Cheile Sohodolului, monument al naturii, a fost vandalizat de un turist. Acesta a scris cu vopsea albastră pe stâncă, cel mai probabil, localitatea de unde provine şi data la care a fost prezent.

  Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a făcut o drumeţie, în weekend-ul trecut, la „Inelul Doamnei“ și a descoperit această grozăvie. „Ai venit, bipedule, tocmai din comuna Palilula (DJ) şi ai vandalizat un monument natural foarte rar. Acum «Inelul Doamnei» din Cheile Sohodolului are urmele neputinţei tale! Ruşine!!!

  Ce se întâmplă cu oamenii din ţara asta, Dumnezeule?!?!?“, este mesajul transmis de către Claudiu Fiu pe pagina sa de Facebook.

   

  „Au scris cu spray-ul în mai multe locuri“

   

  Vicepreşedintele AJVPS este revoltat de gestul făcut de turişti, mai ales că au murdărit şi în alte locuri peretele stâncos, deși peisajele de pe traseu sunt deosebit de frumoase: „Este un traseu foarte frumos până la «Inelul Doamnei“. Este de nivel mediu. Durează aproximativ o oră – oră şi jumătate. Prima porţiune este mai dificilă. Este semnalizat bine. Este un traseu curat. Cred că trebuie promovat mult mai mult pentru că este foarte rar acest monument. De-a lungul traseului pot fi admirate multe peisaje, iar priveliştea de sus este minunată, dar este întinată de astfel de gesturi. Au scris cu spray-ul în mai multe locuri. Sunt nişte imagini care îţi taie răsuflarea“.

   

  Inscripţia va fi ştearsă de salvamontişti

   

  Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România, a spus că inscripţia va fi ştearsă de salvamontiști la primăvară: „Am făcut multe acţiuni de acest fel şi am remediat, dar presupune multă muncă. Gestul este foarte urât. Vom merge la primăvară şi o să refacem. Se freacă bine locul, după care se aplică o pastă de ciment. Este un traseu accesibil, marcat de noi pentru a creşte potenţialul zonei, dar, din păcate vin şi astfel de indivizi“.

  O legendă populară arată că în acest loc se întâlneau tinerii care se iubeau pe ascuns, fără voia părinţilor. Din acest motiv mai este denumit „Inelul Miresei”.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!