spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎntâlnire între protestatarii din Piața Prefecturii și noul prefect de Gorj

  Întâlnire între protestatarii din Piața Prefecturii și noul prefect de Gorj

   


  Reprezentanții sindicaliștilor care protestează de mai mult timp în Piața Prefecturii din Târgu Jiu s-au întâlnit, miercuri, 22 septembrie, cu noul prefect al județului Gorj, Cristina Cilibiu. 

  La întâlnire au participat membri ai sindicatului Energia de la termocentrala Rovinari. Aceștia i-au înmânat prefectului o listă cu principalele revendicări:
  – aplicarea în regim de urgență a Art.56^2, alin (1) și (2), din Legea 263/2021;
  – Suportarea costului certificatelor de carbon de către Guvernul României, prin eliminarea costului acestora din prețul de producere a energiei electrice;
  – Scutirea de la plata certificatelor verzi și a taxei de rețea, pentru energia utilizată în procesul de producție a energiei electrice, inclusiv extracția, transportul și prepararea cărbunelui;
  – Implementarea unui program de protecție socială, pentru angajații disponibilizați din cadrul S. C. E. OLTENIA S.A., în cazul continuării programului de restructurare stabilit de Ministerul Energiei și conducerea companiei, care să cuprindă: venituri de completare pentru o perioadă de până la 4 ani; indemnizație de șomaj, conform legii; plăți compensatorii de pânăla 20 de salarii medii brute pe companie“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: