spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎntârzie banii din PNRR pentru medicii de familie

  Întârzie banii din PNRR pentru medicii de familie

  Întârzie finanțarea pentru modernizarea cabinetelor medicilor de familie. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, a declarat că sunt prevăzute fonduri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru achiziția de echipamente medicale și pentru reabilitarea cabinetelor medicilor de familie.

  Bugetul este de 50.000 de euro pentru ca medicii să își cumpere aparatură și echipamente medicale noi. De asemenea, suma de 15.000 de euro este alocată din PNRR pentru modernizarea cabinetului.

  Mihai Moisescu a declarat că a depus un proiect, pentru a accesa finanțările respective oferite în cadrul PNRR, încă de anul trecut. Banii nu au mai fost virați.

  Mihail Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatelor Medicilor de Familie Gorj„Există o întârziere, pentru că, în privința echipamentelor, achiziția se face în sistem centralizat. A trebuit să trimit o listă cu echipamentele pe care vrem să le avem în cabinete. Așteptăm după achiziția centralizată. Nu știu ce probleme au apărut. Probabil că nu sunt disponibile chiar toate echipamentele. Măcar să primim suma de 15.000 de euro pentru modernizarea cabinetului. Dar dacă mai așteptăm mult, tot cresc prețurile la materiale și la manoperă și nu ne mai încadrăm în ce ne-am propus. Unii medici de familie nu și-au mai modernizat cabinetele de ani de zile. Se lucrează cu publicul, este nevoie de anumite condiții”, a declarat Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: