spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateInvestiție pentru reluarea proiectelor hidroenergetice din zona Livezeni – Bumbești

  Investiție pentru reluarea proiectelor hidroenergetice din zona Livezeni – Bumbești

  Hidroelectrica SA a aprobat o investiție pentru reluarea proiectelor hidroenergetice de pe râul Jiu, sectorul Livezeni – Bumbești. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de lei și prespune achiziția serviciilor de proiectare și execuția unei hale de depozitare în zona Târgu Jiu.

  „Hală depozitare Târgu-Jiu (proiectare și execuție), în conformitate cu cerințele minimale impuse prin Caietul de sarcini pentru execuție lucrare ”la cheie” – ”Hală depozitare Târgu-Jiu (proiectare și execuție)”nr. 102596.1/26.10.2022. Se propune realizarea la cheie (proiectare și execuție) a unui spațiu de depozitare necesar pentru depozitarea echipamentelor obiectivului de investiții ”AHE a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbești”, având dimensiunile generale interax 12.00×45.60 m și înălțimea liberă interioară intrados cadru transversal 6.40 m la coama și 5.40 m la intersecția cu stâlpii, dotat cu un electropalan de 3.2 t.”, conform Hidroelectrica SA.

  În zona respectivă sunt două hidrocentrale rămase nefinalizate. Este vorba de hidrocentrala de la Bumbești și cea de la Dumitra. Cele două obiective sunt executate în procent de 80%, respectiv 95%. Proiectele au fost stopate, în urma contestațiilor depuse în instanță de către organizațiile de mediu. În prezent se dorește aprobarea prin lege a continuării investițiilor. Prin urmare, este nevoie de o hală pentru depozitarea echipamentelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: