spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateInvestiții importante în sistemele hidroenergetice din Gorj, finanțate din Planul Național de...

  Investiții importante în sistemele hidroenergetice din Gorj, finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență

  Două investiții importante în sistemele hidroenergetice din județul Gorj vor fi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  Este vorba de Amenajarea Hidroenergetică Cerna – Motru – Tismana II. Baraj Vâja și regularizare aval CHE Tismana, precum și de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul cuprins între Livezeni și Bumbești Jiu. Aceste obiective se află în conservare și în curs de execuție. Planul Național de Redresare și Reziliență a fost postat miercuri, 25 noiembrie, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, care a fost retras ulterior.

  Planul are o valoare de 30,4 miliarde de euro. Un capitol este denumit „Energie și Tranziție verde”. Investițiile au fost grupate în trei mari categorii, iar bugetul total este de 1,55 miliarde de euro.

  Investițiile care ar urma să se desfășoare în Gorj constă în „Sprijin pentru producția, transportul, distribuția de energie din surse regenerabile, investiții în capacități de producție pentru tranziția de la combustibil solid la combustibil de tranziție, inclusiv investiții în tehnologii verzi“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: