spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateISJ Gorj a prins profesorii fără obiectul muncii “Se întâmplă tot timpul“

  ISJ Gorj a prins profesorii fără obiectul muncii “Se întâmplă tot timpul“

  Chiul în masă, profesori fără obiectul muncii și supranormarea personalului nedidactic și auxiliar. Așa definește, pe scurt, inspectorul general al ISJ Gorj situația din cinci unități de învățământ din Municipiul Târgu Jiu. Dana Constantinescu afirmă că dascălii se mulțumesc să își ia salariul fără să le pese dacă elevii au sau nu vreun viitor. În aceste condiții, șefa educației din Gorj crede că singura soluție viabilă rămâne comasarea liceelor tehnice din Municipiu.

  Conducerea Inspectoratului Școlar afirmă că în liceele propuse spre a fi comasate au o cifră de școlarizare redusă. De cele mai multe ori datele se regăsesc doar pe hârtie. Elevii, mulți din alte județe, nu trec cu luni pe la școală. „Aceste licee funcționează cu un număr mic de elevi, funcționează spre limita inferioară. De foarte multe ori acești elevi sunt înscriși cu CNP-uri care nu corespund județului nostru, nu figurează în sălile de clasă. Absentează, orele nu se fac și profesorii, în lipsa elevilor la clasă, stau în Cancelarie. Nu e chestiune ilegală dar acești elevi nu vin la ore. O echipă a ISJ s-a deplasat, zilele trecute, în mai multe licee, în vizite inopinate. Astfel, am aflat că la Liceul Traian Vuia, din 24 de clase, erau prezenți doar 4 elevi. Profesorii erau prezenți, în Cancelarie dar nu aveau obiectul muncii. Și asta se întâmplă tot timpul. Nu a fost o întâmplare!”, susține Dana Constantinescu.

  În privința acuzelor aduse de municipalitate, șefa ISJ susține că inițial primarul Marcel Romanescu ar fi fost de acord cu propunerea comasării liceelor cu rată mică de promovabilitate. „Am avut o discuție cu primarul municipiului în care am expus această idee, de a lua cinci din liceele tehnologice cu probleme și de a le reuni, să facem două licee. Atunci, ideea mea a fost foarte agreată de primărie. Nu sunt singurele licee tehnologice din municipiu. Mai avem și Colegiul Tehnic Magheru. Rezultatele i-au permis să păstreze această titulatură în ultimii trei ani. Tot ce fac este după litera legii”, a mai declarat Dana Constantinescu, la Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  7 COMENTARII

  1. Acesta sa fie adevărul? Este regretabil că un profesor ajuns din întâmplare inspector murdărește munca altor profesori prin generalizare. Așa se întâmplă când ajungi șef fara sa dai un concurs și fără să te recomande ceva. Doar cineva.

  2. Articolul este o comanda de la ISJ. Din păcate sunt multe neadevăruri. Nu am văzut niciodată un Inspector General care sa jignească colective întregi de profesori așa cum o face actualul General. Apare la toate televiziunile și împroașcă cu noroi.Asta spune multe despre caracter.

  3. Este mizerabil ce faceți, doamnă inspector general! Aruncați cu noroi în toate cadrele didactice din învățământul tehnic. Asta înseamnă pentru dumneavoastră reformă în educație? Să terfeliți oameni și să afectați imaginea unor instituții de educație. Dacă știați că sunt probleme în anumite licee, de ce nu ați intervenit să puneți lucrurile la punct pentru că aveați aceste informații de care spuneți abia acum, de mai mult timp, doar nu ați aterizat la inspectorat de o săptămână. Ați închis ochii pentru că v-a convenit iar acum, ca să vă atingeți scopul mârșav, respectiv scoaterea Liceului Energetic din curtea CNET și să bifați comanda venită de sus de a face economie la buget prin comasarea liceelor, călcați în picioare demnitatea unor oameni. Și mai spuneți că vă pasă de educație. Nu știu cine vă crede. Sunt, într-adevăr, puțini copii care iau bacalaureatul pentru că s-au luat an de an clase de la învățământul tehnic si s-au dat liceelor teoretice, iar cei care vin in aceste licee sunt copii care au intrat cu note de 3 si 4 la matematică, care poate nu știu nici tabla înmulțirii, căci cei care trebuiau să-i învețe, nu au făcut-o. Asta trebuia să vă intereseze, în primul rând, acolo trebuia să acționați. Pe lista rușinii i-ați pus în primul rând pe copiii care nu au părinți cu bani care să le plătească pregătirile, dezamăgiți de lumea în care trăiesc, fără repere și afectați de problemele financiare ale familiei. Să vă fie rușine dumneavoastră și celor ca dumneavoastră!

  4. As sugera Ministerului Educatiei sa analizeze dosarul acestei doamne inspector, sa vedem ce o recomandat-o pt aceasta functie, in afara politicului. Domnule Valceanu, domnule Popescu, domnule Romanescu, nu mai sustineti toti incompetentii. Spuneti-i cucoanei de la inspectorat sa-si rezolve problemele de la serviciu si sa nu mai spuna fel de fel de minciuni in media. A indepartat toti oamenii competenti din jur. O persoana dificila, care loveste din plin in activitatea profesorilor, judecandu-i dupa propriul model.
   Uitati cumva ca sunteti numita provizoriu? Credeti ca acesta este drumul dvs de lansare, stimata doamna ?
   Daca tot va doriti sa iesiti in evidenta cu tot felul de interventii in media, de cele mai multe ori fara baza reala, va putem ajuta noi, sa fiti vedeta.
   In afara de a face rau unor oameni, de a vorbi de rau niste copii, ce competente aveti doamna? Ce va recomanda? V-ati trezit intr-o dimineata inspectoare si nu v-ati mai revenit. In afara de asa -zisele comasari, la ce mai lucrati doamna? Ce activitati laudabile aveti de fapt?
   Nu trebuie sa ne raspundeti ca stim deja. Activitatea din ultimul timp, o demonstreaza…

  5. Cei care comentați și nu sunteți de acord cu spusele inspectorului școlar general sunteți din cei care pierdeți timpul prin cancelarie?Pâine fără muncă poate fi valabil și azi.

  6. Noi suntem dintre cei care muncim și nu acceptam sa fim jigniți, domnul BULĂ. Ai ales perfect pseudonimul. Înțelegi precum celebrul personaj.

  7. Stimata doamna profesoara,
   Mi-ați fost profesoara de limba engleza și unul dintre profesorii preferați. Poate și datorită faptului ca spuneați “pas” primei ore. Despre orele online, nu mai povestesc. Nu ați intrat niciodată. Mi-a plăcut și asta. Mama mea e profesoara la Liceul Auto. Și e o profesoara buna. Și e un om bun. De multe ori vine trista de la școala. De la orele la care, de multe ori, copiii abia scriu lecțiile. Unii nu știu sa citească. Așa vin din gimnaziu, dar asta nu ați spus-o. Și mama, despre care spuneti ca nu are obiectul muncii, este un profesor care își face orele. Dumneavoastră, care ați avut obiectul muncii, de ce l-ați folosit după bunul plac? Poate presa va fi curioasa dacă acum ajungeți la prima ora. Poate cineva va întreba obiectele muncii dumneavoastră cum sunt folosite… Poate…eu voi întreba câțiva colegi și voi reveni cu un comentariu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: