spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateLa Dănești s-au copt castraveții! Află cum poți cumpăra

  La Dănești s-au copt castraveții! Află cum poți cumpăra

  Ion Pera are 38 de ani și se ocupă și cu legumicultura de performanță. Unde o face? La Dănești! Muncește în solarii și sere alături de soția și familia sa și oferă clienților legume de cea mai înaltă calitate! Acum, cei doi soți au scos la vânzare castraveți, proaspăt copți. Se pot face și comenzi online!

  castraveti danesti 4Zi de zi muncește în solariile din gospodăria sa din satul Ungureni al comunei Dănești. Gorjeanul Ion Pera muncește câteva luni pe an în Germania-în construcții, iar banii câștigați acolo îi investește în solarii. Îl ajută la muncă soția sa, Adela, dar și părinții lui. Își doresc să își extindă afacerea pe viitor. Au în total șase solarii, investiție particulară. Niciunul dintre soți nu mai știu la cât s-a ridicat investiția, căci au făcut-o de-a lungul mai multor nai.

  castraveti-Danesti-1„Avem centrală în solarul sau sera cea mare, acolo unde am pus castraveții. Când am făcut centrala ne-a costat 300 de milioane. Toată iarna am avut centrala pornită, este pe combustibil solid, merge cu lemne. Și acum, cu frigul acesta, am făcut focul și nu ne-a afectat deloc. La noi în solar s-au copt deja castraveții și am vândut celor din comună. S-au vândut bine pentru că a fost sâmbăta morților, parastase la biserică. Postez noutățile pe facebook, pe pagina mea și primim comenzi și acolo. Nu avem masă în piață, momentan. Principiul nostru este calitatea, doar așa se întoarce omul la tine”, a spus Adela Pera, soția legumicultorului Ion Pera din Ungureni.

  Multă muncă!

  castraveti danesti 5Ion Pera spune că își va extinde afacerea și că mereu a vrut să aibă legume de calitate. S-a plimbat prin țară, pe la alți legumicultori, a căutat informații pe internet și apoi a decis ce trebuie să pună în practică: „Am văzut câteva lucruri bine făcute în județul Olt, dar și în străinătate și le-am pus în practică aici. Avem solarii pe policarbonat, este mai scump însă mai rezistent, e mai bine așa. Altfel se menține și căldura în ele. Solariile din policarbonat sunt mai trainice, mai așes că este băgat 55 de centimetri în pământ. Având fundație de beton, ferește plantele de frig. Iarna cobor o parte din tavan, iar sera devine mai mică ca înălțime și o încălzesc mai puțin. Am început cu aceste solarii de aproape șase ani, în 2011 am avut prima producție. Este mult de muncă, dar nouă ne place”. Cele șase solarii înseamnă 880 mp, familia Pera având și instalație de irigat. Cei doi soți promit să extindă afacerea și să nu își dezamăgească clienții!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!