spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateLicean din Târgu Jiu, două medalii de argint la olimpiade internaționale

  Licean din Târgu Jiu, două medalii de argint la olimpiade internaționale

  Un elev din Târgu Jiu a câștigat două medalii de argint, la olimpiade internaționale de geografie și lingvistică și nu sunt primele.

  Liceanul Mihai-Alexandru Bratu a reușit să câștige o nouă medalie la o olimpiadă internațională. Acesta a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie.
  „Felicitări elevului Bratu Mihai-Alexandru, pentru medalia de argint, obținută la cea de-a XVIII – a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, Paris, 9-18 iulie 2022“, a transmis pe Facebook profesorul de geografie Vazile Zaharia.
  Mihai a povestit cum a reușit să se califice în lotul României: „A fost o probă de baraj la care puteau să participe elevii care aveau peste 85 de puncte. A constat într-o probă de o oră şi jumătate, cu mai multe tipuri de întrebări. Am reuşit să mă calific în lotul lărgit cu al doilea rezultat“.

  A câștigat medalia de argint la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific

  Mihai Alexandru Bratu a mai câștigat medalia de argint la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific.
  La acest concurs internațional, echipa României s-a clasat pe locul 2 pe delegații. Din cei 462 de participanți, cei mai buni 8 ai fiecărei delegații au primit distincții din partea juriului internațional, prezidat în acest an de Vlad Neacșu, fost olimpic internațional. Astfel, România, alături de Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Ucraina, a obținut numărul maxim de distincții: una de aur (Vlad-Ștefan Oros), 3 de argint (Mihai-Alexandru Bratu, Karina Stăncescu, Rareș Polenciuc) și 4 de bronz (Nicoleta Dobrică, Sebastian Pop, Bianca-Maria Negrău și Nicoleta Ana Stan)“, se arată pe pagina de Facebook a echipei României la Lingvistică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: