spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateLicean gorjean, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

  Licean gorjean, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

  Mario Scurtu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, a obținut un nou rezultat remarcabil. Acesta a câștigat premiul al II-lea și medalia de aur la Olimpiada Națională de Astonomie și Astrofizică de la Iași.

  „Felicitări, Mario Scurtu pentru a patra participare cu succes de anul acesta la o olimpiadă naţională! Suntem mândri de tine. Felicitări şi domnului profesor Gheorghe Neamţu, care te-a pregătit pentru aceste rezultate extraordinare!“, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“.

  Anul acesta, Mario s-a calificat la patru olimpiade naționale. Liceanul a obținut medalii la trei din acestea: medalie de bronz la Olimpiada națională de Matematică, medalia de aur și mențiune din partea Ministerului Educației la Olimpiada națională de fizică și medalia de aur la Olimpiada Națională de Astrofizică.

  Liceanul își dorește să studieze la o universitate din SUA

  „După ce termin liceul, aş vrea să continui studiile în străinătate, pentru că am o pasiune faţă de Fizică şi Astrofizică. Mă văd studiind și profesând în fizică. Vreau să ajung în Statele Unite ale Americii cu ajutorul unei burse. Încă nu m-am decis asupra unei universități, pentru că va depinde și de rezultatele din anii viitori. Mi-aș dori să activez în domeniul astrofizicii sau al fizicii. Cercetarea în ţara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanţată. Nu am prea multe posibilităţi de dezvoltare”, spune Mario Scurtu. Acesta își dorește foarte mult să lucreze la NASA sau în domeniul cercetării.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!