spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateLicean târgujian, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică

  Licean târgujian, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică

  Mihai Bratu, elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

  „Aur, Argint și Bronz pentru România la IOL – International Linguistics Olympiad și premiul pentru cea mai bună rezolvare a primei probleme“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a echipei României la Lingvistică.

  În urmă cu puțin timp, Mihai a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie, fiind felicitat de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Echipa României la Geografie s-a clasat pe locul III la nivel mondial și pe locul II în Europa.

  „Locul 3 in lume la Olimpiada Internațională de Geografie!
  După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele internaționale de Matematică, Fizică și Chimie, a venit rândul olimpiadei Internaționale de Geografie să ne facă mândri de rezultatele obținute de elevii romani.
  Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG).
  În urma parcurgerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz“, este  mesajul transmis de ministrul Educației.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: