spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateLicitație pentru concesionarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Târgu...

  Licitație pentru concesionarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Târgu Jiu

  Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Târgu Jiu va fi concesionat unui operator de specialitate. În acest sens, au fost declanșate procedurile privind încredințarea prin licitație a serviciului respectiv. Aceasta va avea loc pe 9 septembrie. Bugetul asigurat este de aproape 3 milioane de lei.

  Potrivit Primăriei Târgu Jiu, Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân presupune desfășurarea următoarelor activități: – capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul pentru câini fără stăpân pe baza sesizărilor persoanelor fizice sau juridice, cât și la propunerea autorității publice locale în timpul programului normal de funcționare, dar și în regim de urgență în cazuri speciale – preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea și adăpostirea câinilor fără stăpân aduși la adăpost se va desfășura într-un spațiu destinat acestei activități unde se vor desfășura activitățile de microcipare, deparazitare, vaccinare, sterilizare și înregistrarea lor într-o evidență unică -hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân – eliberarea câinilor(revendicarea/adopția) la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma, în scris, răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân tratați, dar fără a fi lăsați liberi pe domeniul public – eutanasierea câinilor cu boli incurabile realizată cu respectarea normelor legale în vigoare de către personalul specializat al serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

  Trebuie să asigure personal specializat

  „Această activitate va fi efectuată de către un medic veterinar folosind substanțe prevăzute de legislația în vigoare și prin procedeele acceptate de normele sanitar veterinare, cu obligația ca procedeele și substanțele utilizate să nu provoace chinuirea animalelor. Se eutanasiază animalele bolnave și cele cu comportament agresiv în condițiile prevăzute de legislația specială, resp. OUG nr.155/2001. – eutanasierea câinilor nerevendicați/neadoptați după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora – asigurarea condițiilor prevăzute de normele legale pentru depozitarea cadavrelor până la transportarea în vederea incinerării – asigurarea unui contract pentru incinerarea cadavrelor de animale cu o societate autorizată, – organizarea de campanii de sterilizare, informare și târguri de adopții, – ridicarea contra cost la tarife aprobate de Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu a cadavrelor câinilor ce aparțin persoanelor fizice. Operatorul prestator al serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân va avea, printre altele, următoarele obligații: să-și deschidă punct de lucru în Municipiul Târgu Jiu în termen de 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului, să captureze, în prima jumătate a fiecărei luni, minim 100 de câini. Să presteze servicii de calitate în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Târgu Jiu, a Caietului de sarcini și modelului de contract aprobate prin HCL. Operatorul asigură încadrarea în Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Târgu Jiu, a cel puțin unui tehnician veterinar pentru evidență și supraveghere, iar identificarea și înregistrarea câinilor fără stăpân se va efectua exclusiv cu un medic veterinar de liberă practică, organizat în condițiile legii ale cărui servicii sunt contractate de către operator. De asemenea, operatorul serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Târgu Jiu este obligat să asigure personal care să deservească permanent adăpostul public pentru câinii fără stăpân în vederea supravegherii, adăpării și hrănirii acestora, conform Regulamentului și Caietului de sarcini. Capturarea câinilor fără stăpân se va face de către personalul angajat al operatorului serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, care trebuie să fie format din persoane instruite în acest sens, să fie obligatoriu vaccinate antirabic. Persoanele care capturează câinii vor lucra în echipe de câte doi plus șoferul mijlocului de transport și vor purta echipament de protecție adecvat. Operatorul serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân va deține mijloace de transport special amenajate și ventilate, în așa fel încât să se asigure protecția animalelor împotriva intemperiilor naturii.”, conform Primăriei Târgu Jiu. Serviciul va fi concesionat pe o perioadă de 24 de luni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: