spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist din CEO propune suspendarea plății certificatelor de CO2

  Un sindicalist din CEO propune suspendarea plății certificatelor de CO2

  Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia propune suspendarea CEO de la plata certificatelor de CO2. Acest lucru ar trebuie să fie realizat în urma unor demersuri făcute de Ministerul Energiei pe lângă Comisia Europeană.

  Marius Berca, sindicalist la EMC Jilț, a declarat că, în contextul crizei energetice și a situației geopolitice actuale, companiile energetice trebuie să fie ajutate și protejate să poată să producă energie electrică. La nivelul Complexului Energetic Oltenia este nevoie, anual, de sute de milioane de euro pentru plata certificatelor de CO2.

  Pentru achiziția certificatelor aferente anului 2021, peste 188 milioane de euro au fost suportate din fondurile proprii ale companiei. Pentru CE Oltenia, ponderea prețului certificatelor de CO2 în costul unitar de producție al energiei electrice depășește 60%. Complexul Energetic Oltenia a achitat din fonduri proprii, de la înființarea companiei, în iunie 2012 și până în prezent, peste 1 miliard de euro pentru plata certificatelor de CO2.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: