spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
joi, iunie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateLocuințe ANL pentru tineri din sistemul de protecție

  Locuințe ANL pentru tineri din sistemul de protecție

  Vis devenit realitate cu sprijinul Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj! Doi tinerii ce provin din sistemul de protecția socială au primit, astăzi, cheile noii lor case. Căminul va deveni „acasă” deoarece conducerea DGASPC Gorj s-a implicat să le obțină o casă și după ce aceștia vor părăsi sistemul de protecție.

  „În zi de mare sărbătoare creștină, pe 8 septembrie 2022, doi tineri din sistemul de protecție specială au primit câte o garsonieră ANL din partea municipalității, ca urmare a demersurilor întreprinse de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, prin Centrul de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie din cadrul CSCCNS Târgu-Jiu. Locuințele se află în cartierul Narciselor, zonă în care, în perioada imediat următoare, se vor muta alți doi beneficiari ai CSCCNS Târgu-Jiu. Toți acești tineri au fost sprijiniți de către Centrul de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie din cadrul CSCCNS Târgu-Jiu și pentru găsirea unui loc de muncă, astfel că la ora actuală ei sunt angajați în diverse domenii de activitate și sunt pregătiți pentru a începe o nouă viață.

  De asemenea, pe parcursul anului trecut, specialiștii Centrului de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie din cadrul CSCCNS Târgu-Jiu au reușit să angajeze 11 tineri cu dizabilități, iar alți 5 tineri au fost angajați de la începutul acestui an, până în prezent. Este vorba despre tineri de peste 18 ani, absolvenți, care urmează să părăsească sistemul de protecție.
  Ne bucurăm că am reușit să venim în sprijinul acestor tineri, astfel încât ei să se integreze în societate și să aibă o viață liniștită”, a transmis directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu-Claudiu Diaconescu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: