spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateLucrări de îndepărtare a pietrelor care prezintă risc de prăbușire, în trei...

  Lucrări de îndepărtare a pietrelor care prezintă risc de prăbușire, în trei județe

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova organizează o licitație pentru efectuarea de lucrări de rănguire a versanților pe tronsoane de drumuri din Gorj, Vâlcea și Mehedinți.

  Pe teritoriul județului Gorj vor fi efectuate astfel de lucrări pe zona din Defileul Jiului, unde, recent, a avut loc un teribil accident: o piatră s-a desprins de pe versant și a intrat în parbrizul unei mașini care se deplasa pe drumul național. Șoferul a fost lovit în zona capului și a murit.
  Acordul cadru va fi semnat pe patru ani și are o valoare de peste 2 milioane de lei.

  Ce fel de lucrări vor fi realizate

  Lucrările de rănguire constau în îndepărtarea, în mod manual, a pietrelor care stau să se desprindă de pe versanți, sau care prezintă pericol de desprindere. „Lucrări executate manual cu ajutorul uneltelor de mână, acolo unde este pericolul despriderii blocurilor de stâncă, care pot cădea pe platforma drumului. Lucrările constau în: – Instalarea semnalizării rutiere pe sectorul de drum adiacent versantului, operație care intră în sarcina Executantului – fixarea frânghiilor și a centurii de siguranță de ancorele de protecție – urcarea muncitorilor la punctele de lucru plecând de la piciorul versantului, inclusiv coborârea – dislocarea din masiv a blocurilor de stâncă fisurate, cu ajutorul șpițului și barosului, a răngilor și a penelor – executarea politurii suprafeței. Rănguirea bucăților de stâncă se va face cu mare atenție, pentru a nu rămâne bucăți de stâncă instabile, care, după terminarea lucrului, să cadă pe platforma drumului și să producă accidente”, se arată în caietul de sarcini.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!