spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, februarie 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateLucrările la hidrocentralele de pe Defileul Jiului, blocate de USR, vor fi...

  Lucrările la hidrocentralele de pe Defileul Jiului, blocate de USR, vor fi reluate

  Vești bune pentru județul Gorj. Lucrările la hidrocentralele de pe Defileul Jiului  blocate de USR, vor fi reluate. Deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta a anunțat că a fost promulgată legea care permite finalizarea acestor investiții.

  Odată finalizate, lucrările demarate în urmă cu mulți ani, dar trase pe linie moartă, vor sprijini sistemul energetic. Parlamentarul PSD susține că reluarea lucrărilor nu va necesita obținerea de noi avize.
  „Legea care permite continuarea lucrărilor, la hidrocentralele din Defileul Jiului, pentru care PSD luptă de doi ani, a fost promulgată, în sfârșit, ceea ce dă posibilitatea finalizării investițiilor din Gorj.
  Legea prevede construirea de hidrocentrale mici și continuarea investițiilor cu un grad de realizare de peste 70%, în zone protejate, fără să mai fie necesară obținerea acordurilor de mediu.
  În Defileul Jiului, stau blocate de ani de zile, amenajări realizate în proporție de peste 90%, care au costat statul sute de milioane de euro, din cauza piedicilor puse de USR.
  În plină criză energetică, cele mai avansate dintre lucrări s-ar fi putut finaliza, dacă USR nu ar fi blocat continuu aceste proiecte, în ultimii ani, militând împotriva lor, alături de activiști de mediu și atacând la CCR legile aprobate de Parlament'”, transmite deputatul PSD, Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: