Crește numărul alimentelor de bază pentru care se limitează adaosul comercial. Comisia pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților a aprobat un proiect de hotărâre, prin care a fost suplimentată lista alimentelor pentru care se face această limitare. Din comisie face parte și deputatul de Gorj Claudiu Manta.
” În cadrul Comisiei pentru Industrii și Servicii am dezbatut și aprobat proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea O.U.G. a Guvernului nr.67/2023, privitoare la programul de limitare a adaosului comercial la unele alimente de bază. Totodată, au fost adaugate noi produse la actuala listă precum: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roșii, cozonac, margarină, drojdie, smântână și pere. Limitarea adaosului comercial la unele produse de bază este o măsură a Guvernului PSD care protejează în special categoriile vulnerabile și care limitează creșterea inflației”, transmite Claudiu Manta, deputat PSD.