spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateMai multe cișmele stradale la Târgu Jiu

  Mai multe cișmele stradale la Târgu Jiu

  Autoritățile din Târgu Jiu pregătesc montarea mai multor cișmele stradale în perioada următoare. Măsura va fi luată pentru protejarea populației în perioadele cu secetă și temperaturi extreme.

  În momentul de față, în municipiul Târgu Jiu sunt disponibile 76 de cișmele cu clapetă. Aproape toate au fost oprite, în perioada iernii, pentru a nu fi afectate de îngheț. Intenția este de a monta în diferite puncte de pe raza municipiului încă 15 cișmele stradale.

  Municipalitatea a contorizat pompele de apă existente, pentru a avea o situație exactă a consumului. În plus, au fost introduse numai cișmele cu clapetă, pentru a elimina risipa de apă. De altfel, în urma acestor două măsuri a scăzut consumul de apă la pompele din oraș. „Unii mai foloseau apa pentru a spăla mașinile. Mai aveam persoane care uitau robinetul deschis. Acum avem clapete peste tot și contorizare. Consumul a scăzut. Intenția este de a mai monta 15 cișmele stradale în perioada următoare”, a declarat Ionuț Jilăveanu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: