spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateMare parte din inundațiile din Gorj au avut loc din cauza scurgerilor...

  Mare parte din inundațiile din Gorj au avut loc din cauza scurgerilor de pe versanți și a rigolelor necurățate

  O mare parte din inundațiile produse în județul Gorj au avut loc din cauza scurgerilor de pe versanți și a faptului că rigolele nu au fost curățate, potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

  „În mare parte, inundațiile s-au produs ca urmare a scurgerilor de pe versanți și a rigolelor care nu au fost decolmatate. Este constituită o comisie care face verificări și se stabilesc termene și măsuri“, a spus Șerban Pătrășcoiu, inginer șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

  Pagube raportate în peste 20 de localități

  Peste 20 de localități din Gorj au transmis că au înregistrat pagube în urma inundațiilor: „Avem 21 de localități care ne-au trimis rapoarte operative de pe teren și de astăzi vor pleca comisii de specialitate pe teren care să constate cele raportate de comitetele locale și să validăm o situație pentru județul Gorj. Avem o comisie pentru drumuri și podețe și infrastructură, o comisie pe fântâni, o comisie pe gospodării și alta pe partea agricolă. Se va face o centralizare și, dacă se impun anumite despăgubiri, care sunt instrumentele pe care le avem la dispoziție“, a spus prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

  Cele mai grave inundații au avut loc în comuna Crușeț, unde au fost afectate 39 de gospodării.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: