spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateMărțișoare inedite din hârtie! Două eleve din Gorj excelează în arta quilling-ului

  Mărțișoare inedite din hârtie! Două eleve din Gorj excelează în arta quilling-ului

  izabel motruizabel motru 1Carmen Izabel Rădulescu este elevă a Colegiului Tehnic Motru și, de câțiva ani, este pasionată de origami, dar și de arta quilling-ului. Aceeași pasiune pentru quilling o are și interpreta Violeta Popescu, iar micuțele opere create de cele două fete au fost premiate la concursuri naționale. Cele două eleve pregătesc frumoase și inedite obiecte care vor putea fi achiziționate de 1 Martie.

  violeta popescu 2Arta quilling-ului are din ce în ce mai mulți practicanți în rândul tinerilor, iar cei mai talentați dintre ei creează obiecte foarte frumoase. Quillingul este o formă de artă care implică utilizarea și rularea de benzi de hârtie și apoi lipirea acestora împreună pentru realizarea unor modele decorative excepționale. Se pot realiza felicitări, invitații de nuntă sau botez, mici tablouri, decorațiuni de sărbători, ornamente 3D, mărțișoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, ornamente cadouri, etc. De-a lungul timpului, această tehnică a suferit numeroase modificări privind tipul de hârtie folosit, motivele create și culorile. Rularea hârtiei, filigran sau quilling sunt doar o parte din numele pe care acest meșteșug le-a primit de-a lungul istoriei sale: tehnica rulării hârtiei (tehnica quilling), practicată în special de chinezi și tehnica plierii hârtiei (tehnica origami), venită din Japonia. Ambele metode sunt vechi și ambele necesită răbdare, îndemânare și imaginație. Violetei Popescu, interpretă de muzică populară din Gorj, nu îi lipsesc nici imaginația și nici priceperea când vine vorba de quilling.

  izabel motru 4„Pregătesc modele specifice primăverii, dar și specifice iubirii. Am fost la un concurs dedicat Dragobetelui, săptămâna trecută, unde am obținut locul I la folclor și locul II pentru DragoFelicitare, eu folosind arta Quillingului. La acel concurs am încercat să reprezint portul tradițional românesc! Concursul a fost organizat de Școala Gimnazială Ion Vîlceanu, la Muzeul Județean din Târgu-Jiu. Acest simpozion a organizat și două concursuri: Unul dedicat artei: Drago-Felicitările și altul dedicat folclorului. Astfel, fiecare școală și-a adus copii talentați care să le reprezinte școlile. Au fost școli din Slivilești, Negomir, Ciuperceni, Bălești, Turcinești, Bălănești”, a spus Violeta Popescu. Eleva speră ca mărțișoarele sale, realizate prin arta quilling, să aibă succes. Copila are și o pagina de socializare unde îi puteți admira și comanda creațiile vesele și inventive. (https://www.facebook.com/Handmade-by-Violeta-286261704830909/?pnref=lhc)

  Izabel este pasionată de origami și quilling

  violeta popescu muzicaizabel motru 3Motreanca Izabel Rădulescu a a participat la mai multe concursuri de origami de-a lungul ultimilor ani, reușind să câștige și premii. Lucrările sale, realizate cu migală și multă pasiune, au atras multe laude și admirația privitorilor. Eleva s-a gândit să încerce să realizeze decorațiuni pentru nunți și alte evenimente fericite. Petru 1 Martie, Izabel a pregătit zeci de modele de mărțișoare folosind arta quilling. Elevă la Colegiul Tehnic Motru, Izabel le-a făcut și colegilor de clasă cadou mai multe obiecte create de ea. Cu toții o admiră pe fată, pentru creativitatea de care dă dovadă, dar și pentru răbdarea și minuțiozitatea cu, care lucrează. Și pe Izabel o găsiți pe Facebook (https://www.facebook.com/izabela.carmen.58?fref=ts).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: