spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateMăsuri de relaxare de sărbători. După, intrăm în valul 5!

  Măsuri de relaxare de sărbători. După, intrăm în valul 5!

  De sărbători se ridică restricțiile. Comitetul pentru Situații de Urgență va dispune o serie de măsuri mult mai relaxate în cea mai frumoasă perioadă a anului. În noaptea de Crăciun şi de Revelion nu vor fi restricții referitoare la ora de funcționare a restaurantelor și agenților economici, iar persoanele nevaccinate nu vor mai avea restricții de circulație.

  “Ne așteptăm toți ca în perioada sărbătorilor de iarnă, având în vedere și rata de incidență, și faptul că s-a terminat acest val patru al pandemiei, la relaxări. Noile măsuri urmează să fie aprobate și ședința de Guvern. În principiu nu o să mai fie interzisă circulația pe timpul nopții pentru cei nevaccinați, o să poate fi ținute și petrecerile de Crăciun și de Revelion nefiind indicată o să o oră anume. Acestea se pot desfășura pe toată noaptea cu respectarea anumitor condiții, 50% din capacitatea sălilor, toată lumea să prezinte un test negativ, să fi trecut prin boală sau să fie vaccinat. Nu o să se mai poarte mască în locurile publice, cu câteva excepții, în locurile aglomerate, piețe târguri, magazine mari, unde este un flux mare de oameni”, a transmis prefectul Marcel Iacobescu.

  În tot acest timp, în spitalele din Gorj se fac pregătiri pentru valul cinci.” S-a reconfigurat și mărit întreaga capacitate a instalației de oxigen și aer comprimat de la Secția ATI I (Spitalul 700), inclusiv la structura suspecți Covid. De asemenea, se va reabilita instalația de gaze medicinale și vor fi montate prize de oxigen la Camera de Gardă de la Spitalul 700 (5 prize), la camera de triaj (1 priză), la Secțiile Medicină internă II (25 prize de oxigen), Neonatologie (32 prize de oxigen și 15 prize de aer comprimat)”, au transmis oficialii SJU Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: