spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateMedici amenințați de rudele pacienților

  Medici amenințați de rudele pacienților

  Medicii de la Secția de Boli Infecțioase și ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, unde sunt internați pacienții care suferă de COVID-19, au fost amenințați de către rudele bolnavilor.
  „Rugăm aparținătorii să folosească un limbaj civilizat, deoarece în ultima perioadă au existat situații în care medicii și personalul medical au fost jigniți și uneori chiar amenințați verbal.
  Din păcate, chiar dacă ne aflăm în valul V al pandemiei de coronavirus, încă există cetățeni care îi acuză și îi amenință pe medici.
  Au fost situații în care anumiți aparținători au sunat pe secție, pe linia fixă a unității, și au transmis medicilor și personalului medical mesaje greu de reprodus.
  În aceste secții sunt tratați oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală, cazuri grave, pacienți care se luptă cu boala pentru propria viață. Cu siguranţă aceștia nu vor ca medicii care trebuie să se concentreze pentru a îi salva, să fie jigniți și să fie învinovăţiţi de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Număr de telefon pus la dispoziția rudele

  Rudele au la dispoziție un număr de de telefon la care pot să sune pentru a afla informații despre starea pacienților: „Aparținătorii legali (soț, soție, fiu, fiică etc – menționat de pacient și înscris în foaia de observație clinică generală întocmită de personalul medical) ai pacienților internați cu COVID-19 în Secția Boli Infecțioase sau la Compartimentul ATI – COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu (clădirea de pe strada A.I. Cuza-Pasarelă) sunt rugați să comunice doar prin intermediul numărului de telefon mobil de pe fiecare secție în parte, legat de starea de sănătate a pacientului. Aparținătorii vor discuta telefonic fie cu medicul curant, fie cu medicul de gardă.
  Rugăm aparținătorii să înțeleagă că s-a stabilit un interval orar în care medicii să le poată răspunde la telefon tocmai pentru a le permite acestora să își facă treaba și să îngrijească pacienții“, a mai informat reprezentanta Spitalului Județean.
  De comun acord cu medicii șefi de secție, conducerea SJU Târgu-Jiu a stabilit un program orar în care aparținătorii pot discuta telefonic despre starea rudelor internate.
  În ceea ce privește Secția Boli Infecțioase, aparținătorii pot suna zilnic, în intervalul orar 12:00 – 14:00, la numărul de mobil 0741151253.
  Pentru a afla care este starea de sănătate a pacienților internați la Compartimentul ATI-COVID, aparținătorii pot suna zilnic, în intervalul orar 11:30-13:30, la numărul de mobil 0744571760.
  „Menționăm că în afara orelor comunicate mai sus, aceste telefoane mobile vor fi închise. Dacă în acest interval starea de sănătate a pecientului se va agrava, medicul curant sau medicul de gardă va anunța aparținătorul desemnat pentru comunicare în foaia de observație“, a precizat Mihaela Țicleanu.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: