spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateMedicii au temeri în privința vaccinării anti-Covid19. “E greu să iei decizii...

  Medicii au temeri în privința vaccinării anti-Covid19. “E greu să iei decizii în necunoștință de cauză”

  O parte din medicii gorjeni refuză să se vaccineze. Principalul motiv pentru care cei din linia întâi refuză imunitatea ar fi efectul advers al antidotului. Unii sunt de părere că există reacții adverse și așteaptă să se documenteze înainte de a lua o decizie.

  La Bumbești Jiu, conducerea unității a solicitat doze de vaccin anti-coronavirus pentru întreg personalul sanitar, chiar dacă mai sunt cadre medicale care nu au spus încă dacă se vor vaccina sau nu. „Ni s-a solicitat să transmitem o astfel de situație. Noi am solicitat vaccin pentru toți angajații deși sunt medici care ne-au spus că încă se mai gândesc. În general nu toată lumea iubește vaccinarea, dar sperăm să aflăm mai multe date despre vaccinare. Ideea este să reușim să spunem stop acestei pandemii”, a trasmis managerul unității din Bumbești Jiu, Aurel Stolojan.

  Se tem de reacții

  Și la Târgu Cărbunești încă mai sunt sceptici. Directorul susține că el se va vaccina. „Sunt făcute tabele cu personalul medical. Până în momentul de față nu toată lumea vrea să se vacineze, dar, în funcție de datele primite despre vaccin, este posibil ca numărul să crească. Mai mult de jumătate doresc să se imunizeze. Nu știu încă toate datele despre vaccin, toate efectele adverse. Eu fac parte din categoria celor care se vor vaccina”,  a afirmat directorul Spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu.

  „E firesc….”

  La unitatea din Rovinari cei care refuză vaccinarea sunt angajații din sectorul administrativ. „Se lucrează și la noi, la numărul de persoane care se vor vaccina. Eu fac parte din categoria celor care se vor imuniza. Personalul medical vrea să se vaccineze, am văzut puțină reticență din partea personalului administrativ. E firesc cumva, necunoscutul. E greu să iei decizii în necunoștință de cauză. Eu nu cred că acest vaccin poate ridica probleme”, a transmis Constantin Podaru, managerul Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

  Libertatea de a alege

  Și la Novaci există temeri. Chiar și așa peste 90% dintre angajați sunt dispuși să pună umărul la eradicarea virusului. „La Novaci, în jur de 90 % dintre angajați doresc să facă vaccinul. Eu mă voi vaccina, nu am niciun fel e reținere, s-au făcut studii și nu avem de ce să nu ne imunizăm, ca să scăpăm cu bine. Fiecare e liber să aleagă ce vrea, unii așteaptă să vadă ce efecte pot să apară la alții dar eu cred că până la urmă toate lumea îl va face”,a transmis directorul unității din Novaci, Emil Grigore.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: