spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateMesaje emoționante transmise de către artiști ca urmare a morții lui Petrică...

  Mesaje emoționante transmise de către artiști ca urmare a morții lui Petrică Mâțu Stoian

   

  Iubitul cântăreț de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a decedat sâmbătă, 7 noiembrie, în Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Acesta a fost internat în cameră hiperbarică cu oxigen, pentru a se recupera după infecția cu COVID-19, dar artistul a avut o tuse puternică cu sânge și a fost transportat la spital, unde a decedat ca urmare a unui șoc septic.

  Petrică Mâțu Stoian a fost interpret al Ansamblului artistic profesionist „Doina Gorjului“ și era solist al Ansamblului „Maria Tănase“ din Craiova.

  Acesta este originar din zona Plaiul Cloșanilor, din Mehedinți. Multe dintre cântecele sale sunt unele dintre cele mai iubite din folclorul românesc.

  Constantin Enceanu: „Sunt răvăşit, nu-mi vine să cred“

  Constantin Enceanu, prietenul și partenerul de scenă al lui Petrică Mâțu Stoian, este răvășit după aflarea veștii decesului acestuia: „Ce să spun? Sunt răvăşit, nu-mi vine să cred. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la Bucureşti, eu am mai întârziat puţin, el ajunsese în Craiova, mi-a spus că e drumul destul de aglomerat.

  Atunci mi-a spus că pleacă la Reşiţa, că vrea să se refacă după COVID-19, să-şi revigoreze plămânii. Azi, când am aflat că îi e rău, nu mi-a venit să cred. După prima şedinţă s-a simţit bine, a mers în cameră seara, în cursul nopţii a început să se simtă rău, la 3 au venit cu salvarea şi l-au dus. Azi, de la ora 13:00, lucrurile au început să se complice. Am încercat să-l aducem în Capitală, aveam promisiuni că mâine dimineaţă îl va prelua un elicopter. Din nefericire, inima lui nu a mai rezistat şi a plecat dintre noi“.

  Niculina Stoican: „Poate în altă lume vom cânta mai mult împreună!!!!“

  Niculina Stoican, colega de scenă și prietena lui Petrică Mâțu Stoian, a transmis un mesaj  tulburător pe pagina ei de Facebook în urma decesului neașteptat al artistului: „…….ar trebui să știu ce să spun, dar nu știu!!!..

  Și golul ăsta pe care-l simt în suflet și în minte și tristețea asta care știu că n-o să-mi mai treacă niciodată !!!!…

  Și doare atât de tare că-mi vine să urc în vârfu’ muntelui și să strig cât mă țin puterile și glasul pe care l-am împărțit cu TINE!!!!..

  Drum lin Petre!!!…Poate în altă lume vom cânta mai mult împreună!!!!..”.

  Cătălin Măruță: „Rămas bun, prietene!“

  Cu doar zece zile înainte de a muri, cântărețul a mers la emisiunea târgujianului Cătălin Măruță: „S-a dus un om bun, un om care reușea să lumineze cu zâmbetul, cu optimismul și cu vocea sa orice sală de spectacole. Petrică Mâțu Stoian își făcea prieteni peste tot și publicul îl iubea pentru modestia și sinceritatea lui. O să îi simțim mult lipsa. Rămas bun, prietene!“, a transmis Cătălin Măruță.

  Roberta Crintea, solista Ansamblului „Doina Gorjului“, a transmis un mesaj emoționant: „Ai pierdut lupta Petre!

  Ce trist moment Chiar plâng …mă doare fir-ar sa fie! Ne-ai îndoliat inima! DOAMNE ….cum ne rărim!“

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: