spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăNews AlertTransfer pentru promovare al echipei de handbal CSM Târgu Jiu

  Transfer pentru promovare al echipei de handbal CSM Târgu Jiu

  Echipa de handbal CSM Târgu Jiu a făcut un transfer important în vederea promovării formației gorjene în prima ligă.

  Extrema dreaptă Florența Ilie este noua jucătoare a CSM Târgu Jiu. Florența Ilie (25 de ani) are în palmares un titlu mondial cu echipa sub 18 ani a României în 2014 și o medalie de bronz cu echipa de tineret a României în 2016. A jucat în Liga „Florilor“ pentru HCM Slobozia și U Cluj Napoca. Noua componentă a formației gorjene vine de la CS Activ Prahova Ploiești și a semnat pentru un sezon cu echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Debutul oficial pentru CSM Târgu Jiu este așteptat pentru duminică, la Cluj, atunci când CSM Târgu Jiu va juca cu U Cluj.

  „Am ales CSM Târgu Jiu pentru  proiectul handbalistic de aici, pentru echipa de aici sau mai bine zis pentru familia care este aici, dar și pentru seriozitatea de care au dat dovadă cei din conducerea clubului atunci când am discutat despre venirea mea la Târgu Jiu. Aștept cu nerăbdare să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor. Am venit la Târgu Jiu cu gândul să promovăm. Știu că este un drum lung, dar vom lua fiecare meci în parte și sper să facem partide cât mai bune care să se concretizeze cu puncte în clasament”, a declarat Florența Ilie, la sosirea la Târgu Jiu.

   „Este o jucătoare cu experiență“

  Liviu Andrieș, antrenorul principal al echipei de handbal, este convins că Florența Ilie, jucătoare cu multe meciuri în Liga Florilor, va aduce un plus de experiență în cadrul formației gorjene: „Este o jucătoare cu experiență. Sper să fie un plus pentru noi. Am insistat mult să o aducem. Nu aveam o extremă dreaptă pe mână stângă“

  Este cetățean de onoare al orașului Mihăilești

  Florența Ilie s-a născut la București și s-a mutat cu familia la Mihăilești, Giurgiu, acolo unde a început handbalul la vârsta de 11 ani, la echipa Școlii Generale. A urmat cursurile Colegiul Tehnic Media din București, unde a avut parte și de prima legitimare, iar la vârsta de 17 ani a jucat, cu dublă legitimare, pentru CSU Știinta București. În 2003 a venit și prima convocare la lotul național de junioare al României, cu care anul următor, în 2014, a adus handbalului românesc titlul de Campioană Mondială. Echipa României a devansat Germania în finala din Macedonia, scor 32-21. Ca urmare a acestei performanțe, Florența Ilie, a fost desemnată cetățean de onoare al orașului Mihăilești.

  Florența Ilie și-a încheiat junioratul la Școala 181 București și a trecut la echipa de senioare a Științei București pâna în anul 2016. Performanțele Florenței Ilie au continuat și în 2016. A fost chemată la lotul național de tineret al României, cu care a câștigat medalia de bronz în Rusia la Campionatul Mondial de Tineret. După această nouă performanță a fost transferată, sub formă de împrumut, de Dinamo București, echipă la care a evoluat un sezon. În 2017 s-a reîntors la Știința București, la echipa de la care s-a lansat spre loturile naționale.

  În vara anului 2017 a fost convocată la echipa națională de senioare a României. A jucat pentru România, în calificări, cu Austria, la Oradea, iar câteva zile mai târziu a participat la un stagiu de pregătire cu naționala la Barcelona. În 2019 a semnat cu HCM Slobozia, echipă la care a debutat în Liga Florilor. În 2020 a semnat cu o altă echipă de primă ligă, cu U Cluj-Napoca.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: