spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateMicrobuze electrice pentru școlile din Gorj

  Microbuze electrice pentru școlile din Gorj

  Consiliul Județean Gorj va depune spre finanțare, în cadrul Apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, din cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj”. Proiectul vizează dotarea unităților de învățământ preuniversitar din localitățile județului Gorj cu microbuze electrice pentru transportul elevilor.

  Cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 15.05.2023 – 26.05.2023, iar proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din localitățile izolate din județul Gorj, în special din zonele rurale și periurbane. Alocarea financiară per proiect este de maximum 6.097.560,97 de euro, fără TVA.

  Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj”, vine în contextul în care școlile din mediul rural sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport, iar școlile din mediul urban au înmatriculați elevi care nu locuiesc în apropierea unităților de învățământ, parcurgând distanțe lungi către școală. În acest fel, se creează premise ale asigurării egalității de șanse tuturor elevilor și copiilor la nivel județean, urmărindu-se și asigurarea mijloacelor de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului, în același timp.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: