spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateMihai Dafinescu va rămâne în spatele gratiilor

  Mihai Dafinescu va rămâne în spatele gratiilor

  Fiul fostei președinte a Judecătoriei Novaci, care a fost eliberat din închisoare de o primă instanță de judecată”, va rămâne în spatele gratiilor.

  Sentința de eliberare condiționată emisă de o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a lui Mihai Dafinescu, condamnat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, a fost contestată de procurori.

  Tribunalul Dolj a judecat dosarul și a admis contestația procurorilor și a respins cererea de eliberare condiționată: „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu împotriva sentinţei penale nr. 1004/11.07.2023 pronunţată de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul nr. 9683/318/2023. (…) respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de către condamnatul Dafinescu Mihai. În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală, fixează termen pentru reînnoire la data de 04.10.2023, termen stabilit prin procesul-verbal nr. 306/05.07.2023 întocmit de comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

  Motivarea instanței de judecată a revoltat opinia publică

  Motivarea primei instanțe de judecată de la Judecătoria Târgu Jiu, care a decis eliberarea condiționată a lui Mihai Dafinescu, a revoltat opinia publică din România. „A stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”, a fost unul dintre argumentele judecătorului care a luat decizia eliberării din detenție.

  Tânărul a susținut că a îndeplinit fracția obligatorie ce trebuie executată pentru a fi eligibil la liberare condiționată, atât în ceea ce privește numărul de zile efectiv executate, cât și ceea ce privește numărul de zile considerate ca executate.
  „Instanţa reţine că liberarea condiţionată înainte de termen reprezintă o şansă şi, având în vedere şi vârsta acestuia de 28 de ani, de faptul că se vorbește despre o persoană fără antecedente penale, de aspectul că petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul, adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil şi nu vor exista momente critice, ajungându-se ca în astfel de situaţii să se rateze cele mai mari oportunități pe care le oferă viața, iar scenariul unei asemenea vârste nu se mai repetă şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranţă l-a marcat pentru tot restul existenţei, instanţa apreciază că scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins până în prezent, iar perioada executată de condamnat prezintă garanţia integrării sociale a acestuia”, se arată în moltivarea sentinței.

  Accidentul a avut loc pe data de 19 august 2020, în jurul orelor 22:10. Mihai Dafinescu, în timp ce conducea autoturismul marca BMW în oraşul Novaci, din cauza părăsirii necontrolate a carosabilului și pătrunderii pe acostamentul din dreapta drumului, a lovit mortal o femeie, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Femeia se întorcea de la serviciu și era însoțită de fiul ei de 16 ani, care a scăpat nevătămat.

  Mihai Dafinescu a fugit în casa părinților și s-a predat dimineața.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: