spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateMinistrul Agriculturii, Petre Daea, la cumpărături în Piața Centrală din Târgu Jiu

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la cumpărături în Piața Centrală din Târgu Jiu

  Aflat într-o vizită de lucru în județul Gorj, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat sâmbătă, 6 august, la întâlnirea cu membrii PSD Gorj. Cu această ocazie, el a vizitat Piața Centrală din Târgu Jiu, dorind să vadă prețurile și să afle, direct de la producători și comercianți, problemele cu care se confruntă. 

  Ministrul Daea a fost însoțit, în peripul său prin piața din Târgu Jiu, de președintele organizației județene a PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.
  „Am avut plăcerea de a mă întâlni cu domnul Petre Daea, aflat într-o vizită de lucru în județul nostru. Alături de domnia sa, am fost în Piața Centrală din Municipiul Târgu Jiu, acolo unde ne-am întâlnit cu producători locali și comercianți de fructe și legume din Gorj. Astfel, problemele acestora au fost făcute cunoscute chiar în fața ministrului Daea, cunoscut, deja, tuturor, pentru modul direct în care abordează problemele ce țin de ministerul pe care îl conduce.
  Din păcate, una dintre cele mai stringente probleme expuse de oameni ține doar de autoritatea locală din Târgu Jiu, respectiv modul în care au fost atribuite mesele prin procedura de licitație.
   E mare lucru să ai prilejul să discuți despre sincopele unui sistem direct cu factorii de decizie, iar cel mai important aspect este acela că producătorii autohtoni simt din partea ministrului Petre Daea un sprijin real.” a declarat președintele PSD Gorj, Mihai Weber.

  Ministrul Petre Daea a transmis, la rândul său, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că prețurile produselor sunt acceptabile și a amintit și de problema licitației meselor, organizată de Primăria Târgu Jiu:

  „Ca de fiecare dată, atunci când trec printr-un oraș, sau mă cazez în miezul nopții pentru o odihnă scurtă, dar necesară, nu pot să ocolesc piața, locul în care oferta și cererea de produse se întâlnesc cu interesul, deopotrivă, al producătorului și al cumpărătorului.

  În freamătul zilei, piața este, tot timpul, locul de întâlnire între cei ce produc și cei ce consumă, care, în fuga timpului, se ciocnesc cu interesele de moment pe culoarul dintre mesele atât de frumos ornamentate cu fructele și legumele de sezon, încât oricât ai fi de grăbit, ispita frumuseții și a gustului fructelor și legumelor românești te determină să nu pleci cu mâna goală din piață.
  Așa am făcut și eu în piața centrală din Târgu Jiu, unde, în miezul zilei, am putut găsi un sortiment larg de legume și fructe la prețuri acceptabile.
  O piață ofertantă, diversificată și de bună calitate, însoțită de regretul că prețul licitațiilor pentru mesele din piață i-a pus la grea încercare pe producători și comercianți.
  Piață bogată, prețuri bune, să-i ajutăm pe producătorii români, cumpărându-le produsele a căror calitate e net superioară altora și ne îndeamnă să le consumăm!
  Să ne adunăm în jurul meselor cu bucatele făcute de noi, din produsele obținute la noi!
  Să mâncăm românește!“ a transmis Petre Daea, ministrul Agriculturii.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: