spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateMinistrul Agriculturii, față-n față cu agricultorii gorjeni

  Ministrul Agriculturii, față-n față cu agricultorii gorjeni

  Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a ajuns la Gorj pentru discuții cu fermierii și primarii. Oficialul le-a transmis tinerilor agricultori că se vor bucura de tot spijinul necesar pentru a-și dezvolta afacerile. Chesnoiu a declarat la Târgu Jiu că va reduce birocrația, pentru ca micii fermieri să acorde mai mult timp sectorului de producție.

  “Trebui să încurajăm gospodăria țărănească. Cât timp vom avea tărani, avem nădejdea că agricultura va exista. De aceea, trebuie să venim cu măsuri de sprijin și programe dedicate fermierilor. Eu am încurajat ideea de a crește nivelul de trai în mediul rural. E singura șansă ca tinerii să aibă gospodăria proprie, să-și producă singuri traiul zilnic. Dacă muncești în propria grădină vei avea necesarul de consum al hranei familie tale. Facebook-ul nu ne dă de mâncare. Îi încurajez pe tineri să meargă spre zona rurală, să își îndrepte atenția la posibilitatea de a-și asigura independența lor și a familiei lor prin produsele pe care le obțin în gospodăria proprie”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

  Bani pentru fermieri

  Totodată, ministrul Chesnoiu a vorbit la Târgu Jiu și despre măsurile luate de Guvern pentru ca agricultura românească să nu aibă de suferit de pe urma războiului din Ucraina. “Prima măsură pe care am luat-o înainte să înceapă războiul din Ucraina a fost să cuprindem în bugetul Ministerului acele sume necesare fermierilor români, pentru a menţine constantă producţia. Am alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional, astfel încât o eventuală lipsă de produse agro-alimentare din piaţă să nu creeze o accelerare  preţurilor. Preţurile la alimente ca şi la celelalte produse au pornit de la nişte cauze şi principala cauză a fost creşterea de la energie şi gaze naturale, care, de mai bine de un an şi jumătate cresc constant”, a transmis Adrian Chesnoiu

  Weber: „Vrem să culegem dificultățile cu care se confruntă acest sector de activitate”

  Ministrul Agriculturii a ajuns la Gorj în urma solicitărilor făcute de parlamentarii PSD. Liderul județean, Mihai Weber, a declarat că are încredere că gorjenii vor beneficia, prin intermediul agricultorilor, de produse sănătoase. „Scopul acestor întrevederi este unul foarte precis, acela de a-i informa pe oameni cu privire la ultimele modificări legislative în domeniul agriculturii, astfel încât să știe care sunt oportunitățile de acțiune și dezvoltare pe care le pot utiliza. De asemenea, vrem să culegem dificultățile cu care se confruntă acest sector de activitate, pentru a le corecta. Mă bucur că am reușit să ne așezăm cu toții la aceeași masă și să punem în discuție problemele venite direct de la agricultori, nu prin alți intermediari ai acestora. Gorjul a fost și rămâne pe harta agricolă a țării, iar prin măsurile întreprinse de Ministerul Agriculturii am încredere că vom avea pe masă alimente sănătoase, produse în țară, chiar la noi în județ, nu importate la prețuri mult mai mari și pline de substanțe care ne dăunează. România are potențial agricol extrem de ridicat, iar obiectivul nostru este să-l valorificăm la maxim, astfel încât să dăm o șansă producătorilor autohtoni. De asemenea, vrem să preîntâmpinăm efectele unei eventuale crize alimentare anunțate de specialiști”, a transmis parlamentarul PSD Mihai Weber, președintele organizației județene.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: