spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateMinistrul Energiei Burduja vine, în plimbare, la Gorj!

  Ministrul Energiei Burduja vine, în plimbare, la Gorj!

  Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vine astăzi în județul Gorj, la invitația organizației județene a PNL. Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia (CEO) așteptau de la el, însă, să meargă la Comisia Europeană, pentru a renegocia Planul de restructurare, în condițiile în care se închid capacitățile pe cărbune, dar sunt foarte întârziate investițiile pe noile capacități de producere a energiei, iar angajații nu știu unde vor lucra la anul.

  La ora actuală, soarta CEO este incertă. Planul de restructurare nu este respectat, iar sindicaliștii cer ministrului măsuri urgente. În termocentrale este lipsă de personal, angajații dau buluc să se pensioneze, iar investițiile promise în domeniul parcurilor fotovoltaice și a grupurilor pe gaze, care trebuie să înlocuiască grupurilor energetice pe cărbune, sunt în mare întârziere. În aceste condiții, angajații companiei sunt bulversați, pentru că nu se iau măsuri urgente de renegociere cu Comisia Europeană, iar Planul de restructurare, în forma actuală, prevede mari și urgente reduceri de personal. Cu toate acestea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, continuă ce a început colegul de partid de la PNL, fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Nu merge la Bruxelles să renegoceize Planul, ci face vizite prin județe, în zonele unde se produce energie. Duminică a fost la Hunedoara, unde mineritul din Valea Jiului e aproape mort, promițând reînvierea, iar luni e așteptat de colegii de la PNL Gorj, să viziteze capacități energetice pe cărbune ce urmează să fie închise și o hidrocentrală ce nu a mai fost terminată.

  Programul vizitei:

  – Ministrul va merge într-o carieră a Complexului Energic Oltenia, va vizita Grupul 5 de la Rovinari, se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor și cu membri din conducerea companiei.

  – Sebastian Burduja va vizita și investițiile hidroenergetice de pe râul Jiu, construite peste 90%, dar nefinalizate.

  – Conferință de presă, de la ora 16.30, la Sala C de la sediul Instituției Prefectului Gorj.
  ucturare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: