spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateMinistrul Energiei vine la Gorj! Ce au în plan parlamentarii?!

  Ministrul Energiei vine la Gorj! Ce au în plan parlamentarii?!

  Ministrul Energiei este așteptat la Gorj. Virgil Popescu vine să participe la evenimentul dedicat celor 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari. Parlamentarii gorjeni speră ca vizita de la Gorj să îl oblige pe oficial să ia măsuri pentru acordarea sprijinului necesar Complexului Energetic Oltenia, în vederea continuării activității. Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber mizează pe renegocierea planului de restructurare.

  Evenimentul dedicat Termocentralei Rovinari va avea loc pe 14 octombrie. Sunt așteptați la Târgu Jiu oameni importanți din domeniul energetic, printre care și ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, care a evitat orice deplasare la Gorj, până acum. Venirea acestuia la CE Oltenia reprezintă, pentru parlamentarii gorjeni, un bun prilej să îi amintească oficialului situația Complexului. În nenumărate rânduri, deputatul de Gorj Mihai Weber a afirmat că Virgil Popescu poate renegocia planul de restructurare, însă, până în prezent, nu s-au întâmplat acest lucru. Pe de altă parte, lipsa investițiilor și a forței de muncă sunt o altă problemă cu care se confruntă compania.
  „Trebuie neapărat să reîmprospătăm angajările la CE Oltenia. Trebuie făcute angajări pe perioadă nedeterminată, pentru a motiva personalul. Acel plan de restructurare trebuie renegociat, nu mai are nicio valoare în contextul actual. Trebuie o comisie interministerială, condusă de ministrul Energiei, să se ducă să discute problema asta la Comisia Europeană. Obligatoriu. Trebuie să existe sprijin pentru angajați, echipamente specifice, mentenanță, sunt foarte multe lucruri la care compania trebuie să lucreze, să vină cu propuneri la minister. Nu vreau să aud de niciun om de aici din PNL, nu mă interesează, pentru că e conflictul lor acolo. Pe mine m-a aburit foarte mult ministrul Energiei, l-am etichetat” a transmis deputatul de Gorj, Mihai Weber.

  Și senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache, afirmă că va solicita colegului de partid o mai mare deschidere în vederea reconfigurării planului de restructurare. Iordache recunoaște că, până acum, nu s-a implicat pe teme ce vizează CE Oltenia.
  „Am primit și eu invitație și voi fi și eu la acel eveniment. Cred că sunt șanse să fie reconfigurat acel plan de restructurare. Este un moment propice pentru a se discuta și, din câte știu eu, la nivel de minister este o preocupare în acest sens. În această perioadă, intenționez să am și eu o discuție la minister pe această problemă. Personal, nu am avut o discuție în această perioadă, cu atât mai mult că, politic, eram în tabere diferite. Acum, din punct de vedere politic, vom avea o altă comunicare, să cunoaștem gândirea și strategia, pentru că și eu sunt interesat de acest subiect și, cu siguranță, îl voi aborda cu orice ocazie”, a transmis senatorul liberal.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!