spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateMinori implicați în cazuri de bullying, pedepsiți de Judecătoria Târgu Jiu

  Minori implicați în cazuri de bullying, pedepsiți de Judecătoria Târgu Jiu

  Patru minori care au fost implicați în cazuri de bullying și au agresat alți adolescenți au fost pedepsiți de către Judecătoria Târgu Jiu.

  Aceștia au primit pedepse constând în participarea la stagii de formare civică. Una dintre minore, care avea vârsta de 14 ani la momentul săvârșirii faptelor, a fost chiar reținută pentru 14 ore.

  „Aplică inculpatei minoră Anonimizat 3 – măsura educativă a stagiului de formare civică, constând în obligaţia acesteia de a participa la un program pentru a o ajuta să înțeleagă consecințele legale și sociale la care se expune în cazul săvârșirii de infracțiuni și pentru a o responsabiliza cu privire la comportamentul său viitor, cu o durată de două luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe prev. şi ped. de art. 193 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 77 lit. a şi b C.p. şi art. 113 şi urm C.p. şi art. 193 alin. 2 C.p. cu aplic. art. 77 lit. a şi b C.p. şi art. 113 şi urm C.p. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. Potrivit dispoziţiilor art.117 alin.2 C.pen., organizarea, asigurarea participării și supravegherea minorei pe durata cursului de formare civică, se vor face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Gorj, fără a afecta programul ?colar al minorei. În baza art.121 alin.1 lit.e C.pen, impune minorei obligaţia de a se prezenta la Serviciul de Probațiune Gorj, la datele fixate de acesta, pe durata executării măsurii. În baza art.117 alin.1 C.pen., cu aplicarea art.396 alin.10 C.pr.pen., aplică inculpatului minor Anonimizat 4 măsura educativă a stagiului de formare civică, constând în obligaţia acestuia de a participa la un program pentru a-l ajuta să în?eleagă consecin?ele legale ?i sociale la care se expune în cazul săvârșirii de infracțiunii pentru a-l responsabiliza cu privire la comportamentul său viitor, cu o durată de o lună, pentru săvârşirea infr. de complicitate la infr. de lovire sau alte violenţe prev. şi ped. de art. 48 alin. 1 C.p. rap. la art. 193 alin. 2 din C.pen cu aplicarea art. 77 lit. a şi b din C. pen. şi art. 113 şi urm. din C. pen. Potrivit dispoziţiilor art.117 alin.2 C.pen., organizarea, asigurarea participării și supravegherea minorului pe durata cursului de formare civică, se vor face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Gorj, fără a afecta programul ?colar al minorului. În baza art.121 alin.1 lit.e C.pen, impune minorului obligaţia de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta, pe durata executării măsurii. Constată că inculpata minoră Anonimizat 3, a fost reținută pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 07.09.2020, ora 15:30 până la data de 08.09.2020, ora 15:30“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

   

  Părinții, obligați să achite daune către victime

   

  Părinții, în schimb au fost obligați să plătească daune morale semnificative, bunurile acestora fiind sub sechestru.

  „Menține sechestrul instituit asupra bunurilor imobile aparținând inculpaților (…). În temeiul art.25 C. pr. pen, rap la art. 397 C. pr.pen. cu referire la art. 1357 şi următoarele C.civ. admite în parte acţiunea civilă, formulată de către partea civilă şi obligă inculpaţii în solidar cu părțile responsabile civilmente  la plata către aceasta a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. În temeiul art.25 C. pr. pen, rap la art. 397 C. pr.pen. cu referire la art. 1357 şi următoarele C.civ. admite în parte acţiunea civilă, formulată de către partea civilă  şi obligă inculpata, în solidar cu părțile responsabile civilmente la plata către aceasta sumei de 5.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpaţii (…) în solidar cu părțile responsabile civilmente (…) la plata către părțile civile la plata sumei de 9.105,32 lei cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu de avocat și cheltuieli de deplasare“, se mai arată în sentința instanței de judecată, care nu este definitivă.

  Scenele au oripilat opinia publică

   

  Faptele au avut loc în anul 2020.

  Minora care a fost și reținută apare în două filmuleţe care au fost postate pe reţelele de socializare în timp ce lovea cu brutalitatea şi umilea alte fete, iar un adolescent a filmat una dintre agresiuni şi chiar le îndemna pe fetele agresoare să lovească mai puternic victima, o elevă în vârstă de 13 ani.

  Fata agresoare de 14 ani a fost trimisă în judecată pentru lovire şi alte violenţe pentru două fapte, iar băiatul pentru complicitate la lovire şi alte filmuleţe.

  Scenele care au ajuns în atenţia opiniei publice au dat naştere la reacţii vehemente şi din partea unor artişti cunoscuţi, care nu au înţeles de unde provine o violenţă aşa de mare din partea unor copii. Într-un filmuleţ apare o fată care este aşezată în genunchi, în timp ce alţi patru minori o lovesc cu sălbăticie, o înjură şi o umilesc.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ce vorbesti? Astia sunt „judecatori”? Daune morale in valoare de cateva zeci de mii de lei… Serios? Cu banii aia nu reusesc parintii fetei sa o puna pe picioare emotional. Cine stie cati copii au fost agresati de „fetele” „acuzate”. Pentru agresiuni de genul acesta, ar trebui dati exemplu cu niste pedepse aspre, copiilor sa nu le fie frica de alti agresori… 1/2 luni de obligativitate a participarii la programe educative… Serios? Daca era copilul primarului orasului, acolo, in genunchi, in mijlocul acelor agresoare, tot asta ar fi fost „sentinta”? Cum pot oamenii sa inchida ochii la asa ceva?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!