spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateTriplare a costurilor cu facturile la gaze și energie electrică într-un oraș...

  Triplare a costurilor cu facturile la gaze și energie electrică într-un oraș din Gorj

  Primăria Târgui Cărbunești va achita în acest an sume de trei ori mai mari pentru plata facturilor la gaze și energie electrică.

  Primarul orașului, Dănuț Birău, se așteaptă ca cheltuielile să se ridice în acest an la aproximativ 1,8 milioane de lei: „Pe proiectul de buget pe acest an am prevăzut credite bugetare care sunt cu 1,25 milioane de lei mai mult față de anul trecut, la care se adaugă încă 600.000 de lei. Ceea ce înseamnă o creștere de trei ori mai mare față de anul trecut.

  Energie electrică și gaze naturale pentru toarte sediile unde Primăria Târgu Cărbunești plătește aceste utilități.

  Dacă anul trecut am plătit pentru iluminatul public 200.000 de lei, în acest an avem prevăzute fonduri de 740.000 de lei“.

   

  O nouă licitație pentru furnizarea de gaze și energie

   

  Actualele contracte pe care Primăria Târgu Cărbunești le are încheiate vor expira în luna martie.

  „Trebuie să avem prevăzute fondurile necesare în bugetul pentru acest an. Această creștere de facturi la utilități energie și gaze este resimțită de fiecare dintre noi, în propriile gospodării, dar și de agenții economici. Și Târgu Cărbunești se resimte creșterea facturilor la gaze și energie electrică.

  Până la 31 decembrie am avut contract ,la prețuri foarte bune, dar o dată cu această liberalizare. Nu am găsit furnizori să ne ofere prețurile cu care noi ieșisem la licitație. A fost nevoie să prelungim contractele inițiale prin acte adiționale pe o perioadă de trei luni, până la 31 martie, în speranța că până atunci vor avea loc diferite schimbări în bine, adică o evoluție descrescătoare pe piața energiei sau intervenția autorităților în așa fel încât plata să fie mai ușor de suportat de către noi.

  Vom scoate din nou la licitație contractarea serviciilor de furnizarea de energie electrică și gaze spre sfârșitul acestei luni, astfel că avem speranța că pe parcursul acestei licitații vor găsi prețuri mai  bune“, a mai precizat primarul Dănuț Birău.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: