spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateMotivele uluitoare pentru care cadrele didactice din Gorj nu vor să se...

  Motivele uluitoare pentru care cadrele didactice din Gorj nu vor să se vaccineze

  Mai puțin de jumătate din cadrele didactice din județul Gorj nu vor să se vaccineze. Motivele invocate de aceștia se referă la anumite idei pe care le au în legătură cu vaccinul, iar cei mai mulți așteaptă să vadă dacă există reacții adverse la colegii lor care se vaccinează: „Motivele sunt diverse din discuțiile pe carele-a avut cu colegii. Poate că mai au diverse afecțiuni și se gândesc că vaccinul să nu interfereze cu problemele lor medicale, poate au anumite preconcepții despre orice fel de vaccin. Nimeni nu-i chestionează în legătură cu motivele pentru care nu se vaccinează, pentru că este o chestiune personală. Cel mai bine este ca ei să se informeze.

  Din discuțiile pe care le-am avut cu colegi din alte școli, ei au motivat că mai așteaptă puțin să vadă dacă există reacții adverse la colegii lor. Eu una o să mă vaccineze. (…) Încă un motiv pentru care dumnealor au ales să mai aștepte sau să nu se vaccineze acum mai este legată de suspiciunea că, dacă au făcut boala și au avut o formă ușoară, atunci au anticorpii necesari pentru a mai aștepta. Am auzit destul de des această explicație“, a spus Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, la o emisiune de la Impact TV.

  75% din personalul Inspectoratului Școlar este de acord să se vaccineze

  Conform situației întocmite de către Inspectoratul școlar Județean Gorj, doar 41% din rândul profesorilor și învățătorilor sunt de acord să se vaccineze.

  „Am transmis Ministerului Educației raportarea numerică cu profesorii, cadrele didactice auxiliare și personalul nedidactic din toate unitățile de învățământ care doresc sau nu doresc să se vaccineze. În județul nostru nu avem un număr mare de angajați din sistemul de învățământ care dorește să se vaccineze, nici măcar jumătate . 41,08% dintre cadrele didactice doresc să se vaccineze și la personalul nedidactic avem aproximativ 37% care au optat pentru vaccinare. La Inspectoratul Școlar am fost întrebați și ne-am exprimat disponibilitatea prin completarea unui tabel și 75% din personalul Inspectoratului Școlar își dorește să fie vaccinat. Din cei 40 de salariați ai Inspectoratului Școlar, zece nu doresc să se vaccineze“, a mai precizat Dana Constantinescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!