spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateMuncea „la negru“ la reabilitarea unei clădiri din Motru

  Muncea „la negru“ la reabilitarea unei clădiri din Motru

  Un muncitor necalificat a fost depistat de către inspectorii de muncă în timp ce lucra „la negru“ la reabilitarea unei clădiri din municipiul Motru.

  „Angajatorul, cu sediul social în județul Mehedinți, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Săptămâna trecut, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-a desfășurat o campanie națională inițiată de către Inspecția Muncii, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

  În urma  controalelor efectuate, s-au aplicat amenzi în valoare de 66.500 lei și s-au dispus 60 măsuri de intrare în legalitate.

   ITM Gorj a aplicat 18 amenzi

  De asemenea, inspectorii de muncă au efectuat, în aceeași perioadă, 25 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

  Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 104.500 lei și dispuse 86 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea, în continuare, ca obiective principale, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: