spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateMunicipiul Târgu Jiu scapă de deșeurile aduse din Alba. Se deschide depozitul...

  Municipiul Târgu Jiu scapă de deșeurile aduse din Alba. Se deschide depozitul ecologic din Galda de Jos

  Depozitul ecologic de gunoi din județul Alba ar putea fi deschis în perioada imediat următoare, ceea ce înseamnă că deșeurile din acest județ nu vor mai ajunge la Târgu Jiu. Curtea de Apel Alba Iulia a respins, la sfârșitul lunii ianuarie, contestaţia formulată de firma Polaris M. Holding cu privire la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Alba pentru concesionarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, cel mai mare din Transilvania.

  Operatorul care va deservi Centrul de Management este Asocierea RER Vest SA Timişoara (lider) cu Retim Ecologic Service, care a câștigat, în luna octombrie a anului 2020, licitația pentru operare, însă compania concurentă, Polaris, a contestat procedura.

  Contactați de, Reprezentanții Consiliului Județean Alba au declarat, pentru G4Media, că, după semnarea contractului, centrul de gestionare a deșeurilor va fi funcțional în maxim 3 luni.

  Centrul de management de la Galda va primi toate deşeurile din judeţul Alba, care, după ce vor fi sortate, vor fi depozitate într-o groapă conformă denumită celulă. Durata de viaţă a întregului depozit este de 25 de ani. Depozitul ecologic de la Galda de Jos este considerată una dintre primele 5 investiții de acest fel din România.

  Consiliul Județean Alba a recepționat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos în 2017, dar au urmat ani de zile de procedeee de stabilire a operatorului, de contestații și procese. Centrul poate procesa până la 530.000 de tone pe an, o stație de sortare cu o capacitate de 42.000 de tone pe an și o stație de tratare mecano-biologică cu o capacitate de peste 65.000 de tone pe an. Valoarea investiției a fost de aproape 24 de milioane de euro, iar finanțarea a fost asigurată de un proiect european depus și câștigat de Consiliul Județean Alba.

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a venit cu inițiativa de interzicere a aducerii deșeurilor de la Alba, dar declarația sa nu mai are vreo importanță în condițiile în care se deschide depozitul ecologic din Alba.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: