spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateNevasta directorului de Resurse Umane din CEO, sub control judiciar! Percheziții ale...

  Nevasta directorului de Resurse Umane din CEO, sub control judiciar! Percheziții ale DIICOT, acasă la familia Tatomir

  În urma cu o săptămână, soții Valentin și Simona Tatomir, el director de resurse Umane al Complexului Energetic Oltenia (CEO), ea inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, s-au trezit cu mascații la ușă.

  Anchetatorii au făcut descinderi și o percheziție domiciliară la locuința familiei Tatomir, asta după ce procurorii DIICOT au considerat că soția directorului de la CEO ar face parte dintr-o rețea infracțională a fraudei de la BAC din Mehedinți. De altfel, urmare a percheziției și a concluziilor din anchetă, inspectorul școlar Simona Tatomir a fost pus sub control judiciar. În ultima zi a lunii trecute, nevasta directorului de Resurse Umane a CEO, a făcut, însă, la Tribunalul Mehedinți, o plângere împotriva controlului judiciar impus în dosarul penal Nr.164/D/P/2021. Cererea sa se va judeca pe 9 august.


  Cum se făcea frauda

  Membrii comisiei de bacalaureat din Mehedinți opreau camerele de supraveghere ca să le dea candidaților subiectele rezolvate, sau ca să-i ajute să le rezolve, apoi le porneau din nou, au stabilit procurorii DIICOT, după un an de anchetă. Anchetatorii au descoperit că este vorba despre un grup infracțional organizat, format din inspectori școlari.
  Opt persoane au fost aduse, la finalul lunii trecute, la audieri, iar la percheziții, DIICOT a ridicat telefoane, documente și sume mari de bani. Procurorii și polițiștii au făcut pe 26 iulie 2023 nouă percheziții domiciliare în Mehedinți în acest dosar, care vizează fapte de constituire a unui grup infracțional organizat, perturbarea funcționării sistemelor informatice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și omisiunea sesizării.

  Grup infracțional format din inspectori școlari! Simona Tatomir a fost, cu ani în urmă, inspector școlar general adjunct

  DIICOT a stabilit că, în 2022, în Mehedinți s-a constituit un grup infracțional organizat, în scopul fraudării examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022.
  Astfel, pe parcursul celor trei zile de examinare, mai mulți membri ai comisiei – inspectori școlari și inspectorul școlar general de atunci au obținut sume de bani de la cei care au susținut examenul, pentru a le da răspunsurile la subiecte, potrivit DIICOT. Când a început examenul, au oprit sistemul de supraveghere și l-au repornit după ce candidații au copiat rezultatele. Așa au rezultat 140 de lucrări identice, ceea ce creat suspiciuni.
  La perchezițiile de săptămâna trecuta au fost ridicate laptopuri, telefoane mobile și 10.000 euro.
  Inspectorul de la resurse umane a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dus apoi la instanță cu propunere de arestare preventivă. Față de alți cinci inspectori, printre care și Simona Tatomir, s-a luat măsura controlului judiciar.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Băi frate ăștia doi, familia Tatomir, s-au luat la întrecere, care fură mai mult.
   Ar trebui organele competente să-l controleze și pe d’l Director, care a avut o ascensiune fulger, din CFL-ist la UVA Rovinari, punct de lucru Motru a ajuns director ELCFU, iar imediat director resurse umane la CEO, oare nu și-a pus nimeni întrebarea cum?
   Vă dau eu câteva indicii:
   -să fie întrebați pe cei 1800 tineri angajați pe durată determinată, cât pretindea acest Tatomir ca să fie angajat.
   – cum este posibil ca un CFL-ist șef Punct de Lucru Motru, la UVA Rovinari să aibă în cont(două la număr), câteva zeci de miliarde?(vezi declarația de avere când a fost numit director la ELCFU Motru)
   Vă spun eu prin vânzarea fierului vechi cu mafia fierului vechi.
   Tare aș vrea să văd rezultatele unei anchete, dar sincer, sigur nu se v-a face nimic că este zicala ,,nu contează Jan boxează”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: