spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateNoul director al Ambulanței Gorj: „Nu m-am simțit jignit pentru că am...

  Noul director al Ambulanței Gorj: „Nu m-am simțit jignit pentru că am fost prezentat „șofer””

  Cristi Aldescu, fostul ambulanțier și lider de sindicat, care a fost promovat director al Ambulanței Gorj, susține, într-o postare pe Facebook, că nu s-a simțit jignit că a fost prezentat drept șofer:

  „Mi-am asumat preluarea conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Gorj pentru că vreau să demonstrez că această entitate, vitală pentru sănătatea oamenilor, poate deveni una funcțională la parametri optimi. Cu o altă abordare și o mai mare implicare, am convingerea fermă că SAJ Gorj va deveni un serviciu performant. Am fost întrebat cum voi rezolva cea mai acută problemă, cea a lipsei medicilor. Nu numai că am disponibilitate pentru soluționarea ei, dar voi găsi, faptic, modalitățile de rezolvare.
  Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți și, cu toate acestea, țin să lămuresc unele aspecte care au apărut, în spațiul public, în ultimele zile.
  Nu m-am simțit jignit pentru că am fost prezentat ”șofer”, doar că, într-un anumit context, această prezentare a fost un pic tendențioasă. În realitate, sunt ambulanțier și am o experiență de peste 30 de ani în sistemul de sănătate, iar la Serviciul de Ambulanță sunt angajat chiar de când acesta a luat ființă. Cunosc acest serviciu de la șaibă și până la cum se salvează vieți. Ambulanțier este similar cu paramedic și am participat la actul medical, în virtutea atribuțiilor și sarcinilor speciale, a competențelor și responsabilităților, la manevre de resuscitare cardio-pulmonară și cerebrală, oxigenoterapie, imobilizări, hemostază, monitorizare și manipulare pacienți“.

  Susține că nu este membru al unui partid politic

  Cristi Aldescu susține că nu este membru al vreunui partid politic și că îndeplinește toate condițiile: „Activez ca lider sindical de 20 de ani și, din această calitate, am fost în stradă, de nenumărate ori, pentru drepturile personalului din sănătate, dar am participat și ca negociator al Contractului Colectiv de Muncă, la nivel național, pe sectorul de sănătate.
  Am finalizat studiile masterale în Managementul Serviciilor Sociale și de Sănătate, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, în urmă cu zece ani.
  Sunt licențiat în Drept și am activat ca și consilier juridic, vreme de mai mulți ani.
  Nu am fost și nu sunt membru al vreunui partid politic“.

  Acesta spune că va lucra alături de colegii săi: „Am fost un critic fervent al tuturor celor care n-au depus suficiente eforturi pentru ca Serviciul de Ambulanță să nu fie unul gripat, nefuncțional sau mai rău de atât, dar nu am vendete personale, așa cum au crezut unii. Voi munci cot la cot cu colegii mei, în același echipament pe care-l port cu drag și nu le voi cere decât devotament și să prețuim viața fiecărui om care are nevoie de noi, așa cum am făcut, împreună și până acum, pentru că știm că asta e datoria noastră! “.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ambulantier = sofer profesionist cu minim 3 ani vechime lucrati ca si sofer, cu categoria B si C obligatoriu. Ulterior sau inaintea angajarii la ambulanta trebuie sa aiba absolvit un curs de ambulantier de 6 saptamani, curs in care invata, anatomie, diferite boli si patologia acestora, bls, legislatie etc.Printre atributiile din fisa postului, ambulantierul participa la actul medical su coordonarea sefului de echipaj ( medic, asistent ) si are indatorirea de a transporta in conditii de siguranta echipajul si pacientul atat pe traseu cat si cu mijloace specifice din locuinta pacientului la ambulanta sau de la ambulanta in casa. Fara a fi conducator auto profesionist ( sofer ) NU POTI FI AMBULANTIER.
   Deci dl. Aldescu nu are de ce sa se supere ca a fost numit sofer si ii urez pe aceasta cale mult succes chiar daca functia de manager este antagonista cu cea de lider sindical, da probabil ca si.a dat demisia din functia de lider sindical.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: