spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateNoutăți în privința contractelor încheiate cu personalul din centrele de vaccinare

  Noutăți în privința contractelor încheiate cu personalul din centrele de vaccinare

  Personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare va putea încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare, totul după ce Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență în acest sens. La Târgu Jiu, până în acest moment, nu au fost probleme cu decontările. Personalul din centrele de vaccinare va primi în câteva zile, sumele aferente lunii martie.

  Primăria Târgu Jiu răspunde de două centre de vaccinare. În ambele există personal suficient care și-a primit banii la timp, susține primarul Romanescu. “Până pe data de cinci ale fiecărei luni se depun documentele. Medicii, asistentele și registratorii din Târgu Jiu au primit banii pentru luna februarie urmează ca în perioada imediat următoare, cred că până în perioada sărbătorilor Pascale, să primească și sumele aferente lunii martie. Până la acest moment nu am avut niciun fel de problemă nici cu asigurarea cadrelor medicale, registratorilor dar nici cu decontarea acestor indemnizații pentru activitatea desfășurată”, a declarant primarul Marcel Romanescu.

  14 mii de târgujieni vaccinați

  În privința vaccinări, la nivelul Municipiului Târgu Jiu lucrurile merg extrem de bine. ”Stăm foarte bine. Cred că și la nivel de județ ca și la nivel de municipiu, suntem în primele 3 entități existente. Avem aproape 39.000 de persoane vaccinate la nivel de județ și aproximativ 14.000 de târgujieni vaccinați. Dacă ne raportăm la populația de peste 18 ani, procentul se apropie de 30% pentru fiecare dintre cele două entități. Este un proces care decurge normal. Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții DSP și ISU Gorj, există și liste de așteptare și ne dorim ca număr de doze să crească, tocmai pentru a se vaccina toți”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!