spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateNumărul gorjenilor care obţin permisul de conducere scade!

  Numărul gorjenilor care obţin permisul de conducere scade!

  Promovabilitate mai mică, la obţinerea permisului de conducere, în Gorj! Anul acesta, candidaţii au întâmpinat cele mai multe probleme la proba teoretică, aşa cum indică statisticile. O creştere însemnată se resimte totuşi la numărul cererilor pentru examinări la proba practică şi asta ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului 97 din 5 octombrie 2015.

  scoala_soferiToamna a venit cu schimbări şi pentru gorjenii care vor să fie şoferi. Astfel, conform legislaţiei în vigoare, dacă pică traseul, candidaţii trebuie să facă ore suplimentare de condus înainte să dea din nou examenul. Iar cine ia proba teoretică din prima nu trebuie să o mai repete dacă va pica traseul. Măsura a făcut ca şi cifrele ce indică numărul cererilor gorjenilor ce doresc să susţină proba practică pentru obţinerea permisului de conducere să crească simţitor. „Numărul de candidaţi care solicită examinarea la proba practică odată cu intrarea în vigoare a Ordinului MAI 97 din 5 octombrie 2015, numărul de solicitări pentru a fi examinaţi la proba practică este în creştere”, a precizat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Gorj. Măsura este una bună, spun unii candidaţi gorjeni, deoarece au şansa să îşi încerce norocul de mai multe ori. „Este prima dată când susţin examenul. Am emoţii mari. Într-un fel, este un avantaj cu noua lege, dar este şi un dezavantaj pentru că trebuie să mai scoţi bani din buzunar şi plăteşti nişte bani în plus ca să faci iar şedinţe de condus”, a spus un târgujian. Există, însă, şi gorjeni care nu sunt dispuşi să scoată încă 300 de lei din buzunar pentru a achita contravaloarea celor 6 ore de practică pe care trebuie să le facă după ce pică examenul teoretic. „Am auzit de la instructor că, dacă picăm, trebuie să plătim 300 de lei, dacă pici de mai multe ori, nu merită, dar sper că nu voi pica la proba practică”, a declarat un candidat pentru obţinerea permisului de conducere.

  Promovabilitatea scade!

  Dacă numărul cererilor candidaţilor ce solicită reexaminare practică este în creştere, la polul opus se află gradul de promovabilitate în rândul celor ce vor să devină şoferi. Conform statisticilor Serviciului Permise şi Înmatriculări Gorj, în acest an, tot mai puţini gorjeni au trecut cele două probe, teoretică şi practică, pentru obţinerea permisului de conducere. „Promovabilitatea este cu două procente mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Ştefan Ţacu. Preţul celor 6 ore pe care un candidat trebuie să le facă înaintea testării practice variază între 200 şi 300 de lei, în funcţie de fiecare instructor auto sau şcoală de şoferi din Gorj în parte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: