spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateO instituție din Gorj va funcționa doar două zile pe săptămână

  O instituție din Gorj va funcționa doar două zile pe săptămână

  Două zile pe săptămână, atât va funcționa Direcția Publică Comunitară Locală de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu pentru a înregistra nașterile, căsătoriile și decesele.

  Totul se aplică în contextul aplicării măsurilor preventive de combatere a răspândirii infecției cu Coronavirus, precum și a faptului că Direcția Publică Comunitară Locală de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu se confruntă cu un număr sporit de solicitanți. Astfel, în perioada 16-31.03.2020 vor fi luate următoarele măsuri: igienizarea planificată cu dezinfectanți a suprafețelor comune, a birourilor etc.; efectuarea măsurilor de dezinfecție în timpul și după programul de lucru cu publicul; intensificarea campaniei de informare a cetățenilor cu privire la accesul la serviciile DPCLEP Târgu Jiu; diminuarea fluxului de persoane ce se prezintă simultan la sediu; recomandarea cetățenilor de a se prezenta la sediul instituției doar în cazurile de urgență.

  „În conformitate cu prezentul plan de măsuri, activitatea de lucru cu publicul la nivelul direcției se va desfășura astfel: accesul cetățenilor în sediul instituției va fi admis NUMAI în programul cu publicul afișat. Numărul solicitanților aflați la ghișeele instituției în același timp va fi limitat la maximum şase persoane. Zona de așteptare va fi în exteriorul clădirii, în aer liber. Cetățenii vor urma indicațiile stricte al personalului care asigură paza și ale funcționarilor serviciilor. Activitățile de audiențe vor fi suspendate în perioada 12-31.03.2020. Activitățile de comunicare vor fi desfășurate exclusiv prin corespondență sau e-mail“, potrivit Direcției pentru Evidența Persoanelor Târgu Jiu.

  Totodată, în perioada 16 martie-31 martie, activitățile de lucru cu publicul ale Direcției se vor reduce la două zile, marți și joi. Marți, documentele se vor primi în intervalul orar 9.00-12.00 și se vor elibera în intervalul 14.00-15.30. De asemenea, joi, documentele vor fi primite în intervalul orar 15.00-18.00 și vor fi eliberate în intervalul 10.00-12.30.

  În această perioadă se vor primi și soluționa doar următoarele tipuri de solicitări: SERVICIUL STARE CIVILĂ: NAȘTERE – înregistrare nou-născuți de la maternitatea Târgu Jiu; CĂSĂTORIE – primiri documente și oficieri; DECESE – zilnic intre orele 10.00 – 12.00. SERVICIUL EVIDENȚĂ: Cereri pentru eliberarea actului de identitate pentru cetățenii care nu dețin act de identitate în termenul de valabilitate sau expiră până la finalul lunii, doar cu programare prealabilă la nr. de telefon: 0371/502422 – zilnic în intervalul orar 9.00-11.00. Fac excepție persoanele care pot justifica, cu documente, eliberarea actului de identitate sau înscrierea vizei de reședință pentru alte situații decât cele anterior menționate.

  Furnizarea datelor cu caracter personal la cererea persoanele fizice și/sau juridice. În funcție de evoluția situației la nivel national măsurile prezentului plan pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior“, potrivit unui comunicat al Direcției Publice Comunitară Locală de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: