spot_img
0.9 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateS-a scos la licitație introducerea rețelei de gaze în Tismana

  S-a scos la licitație introducerea rețelei de gaze în Tismana

  Primăria orașului Tismana a scos la licitație proiectarea și introducerea rețelei de alimentare cu gaze în localitate. Licitația va avea loc pe data de 30 martie și mai multe firme s-au arătat interesate să participe. „Lucrarea este scoasă la pachet. Cine va câștiga licitația va executa atât proiectul, cât și execuția întregului sistem de gaze din Tismana. Anul acesta avem, bani doar pentru tronsonul cuprins între stația de reglare și până la Mânăstirea Tismana, adică aproximativ nouă kilometri. Pe acest tronson sunt aproximativ 280 de locuințe care se pot racorda, la care se adaugă principalele instituții și cel mai mare consumator care este Mănăstirea Tismana, care ar putea să consume 110.000 metri cubi pe an.

  Până în prezent au venit și au solicitat informații trei firme. Nu a fost depusă nicio ofertă până acum. Ne dorim să fie cât mai mulți participanți pentru că prețul kilometrului de conductă introdus s-ar diminua. Plecăm la licitație de la un preț de 230.000 de lei pe un kilometru de conductă. Este vorba de adjudecarea pentru întregul sisteme“, a spus Marian Slivilescu, primarul localității Tismana.

  Conducta de gaze nu va ajunge în două sate din Tismana nu

  Toată rețeaua de alimentarea cu gaze se întinde pe 46 de kilometri. „Cuprinde toate satele localității, cu excepția Sohodol și Racoți, pentru care ni s-a transmis că lungimea conductei care ar merge în gol, fără locuințe, de 3 și 3,5 kilometri ar influența negativ asupra rentabilității. Dacă vor fi doritori și din aceste localități, atunci lucrurile vor fi mai simple la extindere, decât la înființare“, a precizat primarul localității Tismana.

  Pregătiri pentru montarea stației de reglare și măsurare

  În perioada următoare vor începe lucrările pentru montarea stației de reglare și măsurare, lucrare care va fi executată de societatea Transgaz Mediaș. „Am avut vizita a patru ingineri proiectanți de la Transgaz Mediaș, care va amplasa stația de reglare, măsurare și predare pe care Primăria a achitat-o. Au luat probele de sol, pentru că sunt anumite reglementări cu privire la calitatea acestuia și distanța care trebuie respectată față de liniile de înaltă tensiune. Urmează să trimitem documentațiile care ne sunt solicitate de dumnealor, urmând să emitem certificatul de urbanism. Avem un grafic transmis la Distrigaz, care este deja stabilit ca operator, și au la dispoziție 90 de zile pentru a începe lucrările la stație. În paralel pot începe lucrările la introducerea rețelei de gaze“, a mai spus primarul Marian Slivilescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: