spot_img
26.1 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateO nouă ediție Strad'Art debutează la Târgu Jiu

  O nouă ediție Strad’Art debutează la Târgu Jiu

  Foto arhivă

  În perioada 29 august – 4 septembrie 2022, la Târgu Jiu, debutează o nouă ediție a Festivalului de artă stradală Strad’Art. Se vor realiza cinci picturi murale pe cinci clădiri din zona centrală a Municipiului. Societatea Transloc se va alege și în acest an, cu un autobuz colorat, în urma evenimentului.

  Și anul acesta Festival internațional de artă urbană își propune promovarea culturii stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban, prin intermediul artei. “Este un eveniment de succes, cetățenii sunt cei care se bucură de toate aceste opere și, astfel, am continuat tradiția la Târgu Jiu. Mă bucur că Adrian s-a putut ocupa de evenimentul care se va desfășura pe o perioada unei săptămâni. Suntem la cea de-a patra ediție organizată, aici, la Târgu Jiu și cred că vom continua foarte mulți ani pentru că Strad’Art ne plasează pe o hartă onorantă a orașelor care au putut organiza astfel de evenimente. De data acesta este un concept ce se va realiza în zona centrală”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Principala zonă de intervenție artistică pentru Strad’Art 2022 se desfășoară în centrul orașului Târgu Jiu, în extensie cu cartierul Grivița și strada 11 Iunie 1848. „Tema de anul acesta este „Inspirația”. Noi ne alegem o temă, în fiecare an, în jurul căreia dezvoltăm artistic tot conceptul Festivalului. Am adoptat o temă gen proces de domino, mizăm pe o societate mai bună. Ca zonă de intervenție am ales centrul orașului pentru că am considerat că e necesar să intervenim și în această zonă. Ieșim puțin din zona de confort și depășim granițele, oferta pereților din zona centrală este limitată, sunt pereți vechi. Avem invitați importanți din străinătate, cu mesaje importante pentru public. Vom aduce un omagiu unor persoane contemporane, în această ediție vom aduce un omagiu sportivilor”, a declarat Adrian Oniga, organizatorul evenimentului Strad’Art. La a patra ediție Strad’Art, inspirația vine de la: JDL Street Art, Cristian Scutaru, Daciana Ungureanu & Dorina Cioplea-Văduva, @Flaviu Dew, Sergiu Georgian Mazerschi, Meri the zu și Pisica Pătrată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: