spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateO nouă gafă a conducerii SJU Târgu Jiu. Medicul Gabriela Pătrășcoiu își...

  O nouă gafă a conducerii SJU Târgu Jiu. Medicul Gabriela Pătrășcoiu își continuă activitatea la Secția de Psihiatrie

  Actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență a comis o nouă gafă. Este vorba de un anunț pe care managerul Gigel Capotă l-a făcut, în urmă cu mai mult timp, cu privire activitatea medicului Gabriela Pătrășcoiu, fosta șefă a Secției de Psihiatrie. Astfel, contractul de muncă al acesteia a fost prelungit până în luna martie. Motivele invocate de conducerea Spitalului Județean de Urgență s-au referit la faptul că are vârsta de pensionare și că este responsabilă de problemele privind înregistrarea video din vara anului trecut și de relațiile dintre pacienții cu afecțiuni psihice. Înregistrarea a fost făcută chiar de către fiica vitregă a managerului Spitalului, care este angajată pe postul de registrator, iar tatăl ei a motivat că a vrut să arate ce probleme sunt la secția respectivă.

  Recent, conducerea SJU Târgu Jiu i-a prelungit contractul medicului Pătrășcoiu pe o perioadă de trei ani, până la împlinirea vârstei de 70 ani, așa cum se spune în lege, în cazul medicilor care dețin titlul științific de doctor în medicină.

  „Am cerut în acest caz un răspuns de la Ministerul Sănătății, pentru că cei aflați în conducerea Spitalului Județean de Urgență înțelegeau altfel prevederile legale. Răspunsul oferit de Ministerul Sănătății a fost lămuritor pentru conducerea unității medicale, care se presupune că ar fi trebuit să cunoască toate aceste aspecte“, a spus Cristi Aldescu, președintele Federației Ambu-San.

  „Vă comunicăm că potrivit prevederile art. 391 alin. 3, din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată cu modificările și completările ulterioare, în unitățile sanitare publice, medicii doctori în științe medicale, care desfășoară activități medicale, pot continua, la cerere, activitatea medicală până la împlinirea vârstei de 70 de ani“, se arată în adresa Ministerului Sănătății.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: