spot_img
23 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateO târgujiancă a făcut infarct, după cutremurul de 5,7 grade

  O târgujiancă a făcut infarct, după cutremurul de 5,7 grade

  O târgujiancă a ajuns la spital, marți seara, după cutremurul de 5,7 grade, pentru că a suferit un infarct. Medicii nu au mai putut să o salveze.

  „În jurul orei 19:30, la Unitatea de Primiri Urgență a SJU Târgu-Jiu a fost adusă o pacientă de 68 de ani, care acuza dureri abdominale intense, iar la scurt timp a suferit un episod sincopal cu insuficiență respiratorie acută, fiind intubată. Pacientei i s-a efectuat CT craniu, torace, abdomen și pelvis, medicii stabilind diagnosticul de anevrism rupt de aortă toraco-abdominală.
  Pacienta era cunoscută cu afecțiuni cardiace, fiind hipertensivă și având în istoricul medical un infarct miocardic vechi.
  S-a încercat transferul la Spitalul Clinic Floreasca, însă cazul era depășit chirurgical (nu se putea interveni chirurgical).
  Pacienta a fost transferată pe Secția ATI, iar la la ora 06:25 (15.02.2023) a intrat în stop cardiorespirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară, fiind declarat decesul.
  Nu poate fi stabilită o legătură certă între posibila anxietate resimțită de pacientă în timpul cutremurului și patologia pentru care a fost adusă la spital“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

  Femeia era asistentă medicală pensionară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: