spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateOperele lui Brâncuși au fost luminate în albastru

  Operele lui Brâncuși au fost luminate în albastru

  Operele lui Constantin Brâncuși din municipiul Târgu Jiu au fost luminate în albastru, pentru a marca Ziua Mondială a Drepturilor Copilului.
  „Cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, începând de la ora 19.00, operele brâncușiene care alcătuiesc Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” au fost iluminate în albastru (culoarea UNICEF)“, au transmis reprezentanții Centrului de Cercetare și Documentare „Constantin Brâncuși“.

  Conform prevederilor Convenției, „copilul trebuie tratat cu respect, iar statul este obligat să îi asigure cele mai bune condiții de dezvoltare, să respecte drepturile copilului și normele de protecție a copilului”.

  UNICEF, organizația specializată a Națiunilor Unite, consideră ziua de 20 noiembrie „o zi distractivă, dar cu un mesaj serios”. Cu atât mai bine putem înțelege acest lucru în acest an, când foarte aproape de noi există milioane de copii a căror viață a fost zdruncinată din temelii de cel mai mare flagel imaginat de rasa umană, războiul.

  În țara noastră, UNICEF a înființat mai multe centre Blue Dot (Punct Albastru), special concepute pentru a acorda sprijin imediat copiilor ucraineni refugiați și familiilor acestora.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: