spot_img
Altele
  AcasăActualitateOraşul lui Bâncuşi candidează pentru "Mărul de Aur"

  Oraşul lui Bâncuşi candidează pentru „Mărul de Aur”

  Federation Internationale des Journalistes et des Ecrivains du Tourisme (FIJET) a fost înfiinţată la Paris în anul 1954 de către asociaţiile naţionale din Franţa şi Belgia, fiind cea mai veche asociaţie profesională de scriitori şi de jurnalişti de călătorie din lume. Cu un număr care depăşeşte în prezent 800 de membri, din peste 40 de ţări de pe cinci continente, este cea mai mare organizaţie profesională internaţională a jurnaliştilor de turism. Târgu-Jiul, oraşul lui Brâncuşi poate aduce în Gorj „Mărul de Aur”.

  Asociaţia Patronală de Turism a solicitat Primăriei Târgu-Jiu să participe la promovarea oraşului lui Brâncuşi şi a judeţului Gorj prin susţinerea financiară a programului „Mărul de Aur pentru Gorj”. În perioada 18-20 mai în Gorjul Istoric şi Pitoresc, la Târgu-Jiu, se realizează un Infotrip de susţinere a Proiectului ,,Mărul de Aur pentru Oraşul lui Brancuşi”. Acest program presupune invitarea în Gorj a unui număr de 15 ziarişti, membri ai PRESS TOUR FIJET România, care să propună şi să voteze Gorjul ca destinaţie premiată cu „Mărul de Aur”. Premiul „La Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este echivalentul FIJET al Oscarului. În fiecare an, premiul este acordat unei organizaţii, ţări, oraş sau persoană pentru recunoaşterea eforturilor speciale în promovarea şi ridicarea nivelului turismului.

  Gorjul, aproape de „Mărul de Aur”

  „Mărul de Aur pentru Gorj” se va derula în perioada 18-20 mai. Invitaţii vor vizita Cheile Olteţului, Mănăstirea Polovragi, Peştera Muierilor, staţiunea Rânca, Mănăstirea Lainici, Muzeul Curtişoara, Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu”, Cheile Sohodolului, Mănăstirea Tismana, Parcul Central, Parcul Coloana Infinitului, Primăria Târgu-Jiu, Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa şi zona Arcani. Potrivit preşedintelui Consiliul Judeţean Gorj, este o oportunitate de dezvoltare a turismului în zonă, dar şi un mod de a arăta frumuseţile şi valorile judeţului nostru. „Gorjul este luat în vizor ca un judeţ cu potenţial turistic important. Astăzi ziarişti din toată ţara vizitează judeţul nostru, care este aşa cum spuneam, competitorul unui concurs şi vrea şi va reuşi să câştige Mărul de Aur, măr atribuit importantelor zone din ţară cum ar fi Bucovina şi Delta Dunării. Asociaţia Patronală a Turismului Gorjean se va implica direct în această acţiune. Deschiderea noastră ca unitate administrativ teritorială este mare. Avem toată şansa ca Gorjul să devină un brand, putem promova turismul gorjean”, a spus Ion Călinoiu. Până acum, România a câştigat trei trofee „Mărul de Aur” cu Mănăstirea Voroneţ în anul 1975, iar Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Mărginimea Sibiului şi Compania Aeriană Blue Air în anul 2009. Pentru demararea programului, Consiliul Local Târgu-Jiu a alocat suma de 21.500 lei. Candidatura ,,Mărul de Aur pentru Oraşul lui Brâncuşi” a fost depusă în martie 2012, la Praga unde a avut loc Şedinţa Comitetului Director FIJET, condusă de preşedintele Victor Rădulescu – FIJET România.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: