spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitatePădurarii și inginerii silvici din Tismana și Peștișani, arestați la domiciliu

  Pădurarii și inginerii silvici din Tismana și Peștișani, arestați la domiciliu

  Curtea de Apel Craiova a decis, ieri, arestarea preventivă la domiciliu a celor șase pădurari și ingineri silvici din Tismana și Peștișani, care sunt acuzați de procurori de afaceri necurate cu lemne. În prima instanță, la Tribunalul Gorj, aceștia primiseră pedeapsa controlului judiciar, dar instanța de judecată a Curții de Apel Craiova a decis să admită contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

  „Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae și Tăerel Ion. Admite contestația Parchetului. Desființează încheierea contestată și, rejudecând, Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În baza art. 219 rap. la art. 218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații Tăerel Ion, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae, Tănasie Petrișor și Tănasie Daniel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 octombrie 2020, până la data de 12 noiembrie 2020 inclusiv”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

  Acuzațiile procurorilor

  Şeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Tiberiu Logăscu, inginer silvic în cadrul unui ocol silvic, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzute de art. 289 alin.1 Cod penal (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, prevăzute de art. 321 Cod penal, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

  Ilie Grecescu, şef de district, este acuzat desăvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului.

  Pădurarii Daniel Văcaru şi Daniel Tănasie sunt cercetaţi pentru tăiere nelegală de arbori, fals intelectual în formă continuată, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

  Petrişor Tănasie, siz Paşa, administratorul de fapt al unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, potrivit oamenilor legii, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: